Første kvartfinaler spilt

Onsdag kveld ble kvinnenes første kvartfinaler i sluttspillet gjennomført, uten de helt store overraskelsene.

Tertnes – Storhamar
I Haukelandshallen møttes Tertnes og Storhamar, og lagene fulgte hverandre tett fra start. Etter drøyt ti minutter spilt var stillingen  6-6, men fra da og til pause tok Tertnes tak i kampen, og dro litt i fra. På det meste var bergenserne foran med fire mål, før Storhamar kom tilbake, og kunne gå til pause bare to mål bak, på stillingen 18-16 i Tertnes’ favør.
Sju minutter ut i andre omgang utliknet Tonje Enkerud for Storhamar, og stillingen var 19-19. Det holdt seg jevnt ut kampen, og det vekslet mellom uavgjort eller ett-to måls ledelse til lagene. Med drøyt to minutter igjen var stillingen 27-27, men da sa Storhamar stopp til Tertnes, og sikret tomålsseier med bare to sekunder igjen.
Med seier på bortebane er dermed Storhamar et stort skritt nærmere semifinale, men må fortsatt overliste Tertnes i én kamp til.

Oppsal – Vipers
Oppsal tok i mot Vipers i Oppsal Arena, og også i denne kampen startet det jevnt. Helt til det var spilt 20 minutter av første omgang var det helt jevnt, og stillingen var da 6-6, før gjestene fra Sørlandet dro litt i fra.  Til pause hadde de sikret seg en seksmålsledelse, på stillingen 9-15.
I andre omgang var det ingen tvil om hvor seieren skulle – med 15 minutter igjen på tavla var Vipers 10 mål foran på 15-25.
På det meste var Vipers hele 15 mål foran, før Oppsal reddet seg litt inn mot slutten. Sluttresultatet ble 22-36, og også Vipers har dermed god mulighet til å sikre semifinaleplass med hjemmeseier.

Fredrikstad – Larvik
I Kongstenhallen var det gjestene fra Vestfold som kom best i gang, og som styrte mer eller mindre hele kampen.
Tre raske scoringer fra Kristine Breistøl satte standarden, og FBK kom aldri ordentlig inn i kampen.
Etter halvspilt førsteomgang satte Cassandra Tollbring inn Larviks 12 scoring, dobbelt så mange som vertene. Til pause hadde Larvik doblet denne seksmålsledelsen, og var foran 22-10.
I andre omgang holdt Larvik på ledelsen, og FBK fikk til lite. Med 15 minutter igjen av kampen var stillingen 15-33, men da kom det en ti minuttersperiode uten scoringer fra gjestene. Fredrikstad var oppe på 19-33 før Emilie Christensen satte Larviks 34. scoring, og kampen endte til slutt 37-20 til Larvik.

Gjerpen – Byåsen
Eliteseriens toppscorer Melanie Bak åpnet scoringsballet i Skien, før Byåsens Silje Waade svarte bare halvminuttet senere. Hjemmelaget fikk imidlertid den beste starten, og var på det meste fem mål foran gjestene.  Til pause var stillingen 16-12. Denne ledelsen holdt Gjerpen på til godt ut i andre omgang, men etter halvspilt omgang utliknet Byåsen til 22-22.
Med fem minutter igjen var stillingen 25-25, men så tok Byåsen grep, og jobbet seg opp til tremålsledelse 28-25.
Med en sjumeter til hjemmelaget i sluttsekundet ble stillingen til slutt 27-29 i Byåsens favør, så det ligger an til et spennende oppgjør i Trondheim Spektrum søndag.

Returoppgjørene spilles alle søndag 29. april.