Fire beste videre

Eliteseriens fire beste, Vipers, Larvik, Storhamar og Byåsen er også semifinalelagene i kvinnenes sluttspill.

Vipers var først ut av kvartfinale-returkampene søndag. Sørlendingene hadde med seg solide 36-22 fra første kamp, og det ble ikke spesielt spennende i Aquarama heller. 38-18 ble sluttresultatet og med hele 74-40 sammenlagt var det over for sesongen for Oppsal.

I Larvik har oppmerksomheten vært rettet mot økonomi den siste tiden, og mellom de to sluttspill-kvartfinalene mot Fredrikstad har spillerne også hjulpet klubben ved å være telefonselgere på en innsamlingsaksjon fredag. 37-20 sto i favør Larvik før lagene møttes på ny, og Fredrikstads sesong nærmet seg slutten. Larvik vant 36-25 og dermed 73-45 sammenlagt.

Ida Marie Wernersen ble kåret til gjestenes beste spiller i sin avskjedskamp.

De to siste kvartfinalene ble mer spennende. Storhamar ledet 30-28 fra møtet i Bergen, og Tertnes ville være med på notene også på Hamar. Vertene ledet en periode med seks mål, men utover i 2. omgang kom gjestene stadig nærmere. Til slutt ble det ny seier til hjemmelaget, 28-25. Totalt over to kamper 58-53 og Storhamar til semifinale.

Byåsen ble siste lag i semifinale, etter to meget jevne oppgjør mot Gjerpen. Skienslaget scorte 27 mål i begge kampene. Det holdt til uavgjort i Trondheim søndag kveld, men ettersom Byåsen fikk 29 scoringer i Skien ble det kun to mål som skilte totalt, 56-54.

Vipers skal velge Storhamar eller Byåsen som motstander, og Larvik møter det andre laget.

Datoer for semifinalene i sluttspillet er 6. og 9. mai. Best rangerte lag fra Eliteserien avslutter