Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EM2020

På veien mot 2020 og det største europamesterskap noensinne, etableres en helt ny turnering; EHF EURO Cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra og med den siste uken i oktober 2018 spiller de tre vertslandene de første kampene i den nye EHF EURO Cupen. I tillegg til arrangørene Sverige, Østerrike og Norge deltar Spania som ble europamester i 2018, og dermed er direkte kvalifisert til EM 2020.

Turneringen er lagt opp tilsvarende kvalifiseringene til EHF EURO med kamper på hjemmebane og bortebane i de internasjonale ukene. Disse kampene spilles samtidig som kvalifiseringen til mesterskapet og gir de fire deltakernasjonene en egen vei til sluttspillet i januar 2020.

- Det er med glede vi er en av tre arrangører for EHF EURO 2020 og derfor også en av de første deltakerne i den nye EHF EURO Cup. Organiseringen av den nye turneringen betyr mye for oss, og vi vil selvfølgelig bruke både mesterskapet og EHF EURO Cup-kampene til å utvikle nye grasrotaktiviteter, skaffe en ny generasjon frivillige og bygge plattformen for nye kommersielle muligheter, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

De to første kampene i EHF EURO Cup er Norge mot Østerrike og Sverige mot Spania 24.-25 oktober, etterfulgt av Spania mot Norge og Østerrike mot Sverige 27.-28. Oktober. Sverige skal spille sin første kamp i Malmö Arena 13.000-kapasitet, som også er en foreløpig og hovedrunde for EHF EURO 2020.


Trekning torsdag 12. april

De øvrige 32 lagene som skal delta i EHF EURO 2020-kvalifiseringen, vil få vite hvilke grupper de kommer i og hvem de skal kjempe mot etter trekningen denne uka.

Trekningen for kvalifiseringsgruppene finner sted 12. april kl. 19.00 i Trondheim. Dette streames live på EHF EUROs Youtube kanal og på EHF EURO på Facebook.

De to beste lagene i hver gruppe samt de fire beste tredjeplasserte lagene får plass i EHF EURO 2020 og vil spille gruppespill enten i Sverige, Østerrike eller Norge.

 

Vedlegg

• Spilleplan EHF EURO Cup
• Prosedyre for menns EHF EURO 2020-kvalifiseringstegn
• Link til kampanjevideo
https://www.youtube.com/watch?v=0EXuAL0nCpk

Om EM for menn 2020
Herrenes EHF EURO 2020 vil bli spilt fra 10. til 26. januar 2020. Det er første gang turneringen spilles med 24 lag, og første gang tre nasjoner står sammen som vertskap.
Sverige skal organisere to grupper og en hovedrunde pluss finalehelgen. Spillestedene vil være Skandinavium i Gøteborg, Malmö Arena og finalespill i Tele 2 Arena i Stockholm som har en kapasitet på 20.000 tilskuere. Østerrike vil være vertskap for to grupper og en hovedrunde i Wiener Stadthalle og Stadthalle Graz. Den nye Nidarøhallen i Trondheim som for tiden er under bygging og kan ta 8.000 personer, blir spillested for de to gruppene som spilles i Norge.