Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020-EHF-EURO-slogan-640x360px.jpg

EM 2020 for menn

EHF EURO 2020 for menn arrangeres i fellesskap av Norge, Østerrike og Sverige fra 10. - 26. januar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trekningen for kvalifiseringsgruppene fant sted i Trondheim torsdag 12. april.

Se de åtte gruppene som skal kjempe om en plass i EM 2020.

Nettsiden for mesterskapet er lansert, lagre den så du lett finner tilbake til den:
www.ehf-euro.com.

Slagordet for EM 2020 er DREAM. WIN. REMEMBER.  Den lange versjonen er "DREAM TODAY, WIN TOMORROW, REMEMBER FOREVER."

Disse tre ordene passer perfekt for å fortelle historier om EHF EURO 2020 på mange ulike måter.

 - Vi vil helt sikkert huske 2020, det vil bli en opplevelse å" HUSKE FOREVER ". Det er det første mesterskapet med 24 deltakere, og første gang tre land arrangerer i fellesskap. I tillegg er det første gang EHF EURO Cup blir arrangert, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

EHF EURO Cup - en ny turnering

Fra og med den siste uken i oktober 2018 spiller de tre vertslandene de første kampene i den nye EHF EURO Cupen. I tillegg til arrangørene Sverige, Østerrike og Norge deltar Spania som ble europamester i 2018, og dermed er direkte kvalifisert til EM 2020.

Turneringen er lagt opp tilsvarende kvalifiseringene til EHF EURO med kamper på hjemmebane og bortebane i de internasjonale ukene. Disse kampene spilles samtidig som kvalifiseringen til mesterskapet og gir de fire deltakernasjonene en egen vei til sluttspillet i januar 2020.

- Det er med glede vi er en av tre arrangører for EHF EURO 2020 og derfor også en av de første deltakerne i den nye EHF EURO Cup. Organiseringen av den nye turneringen betyr mye for oss, og vi vil selvfølgelig bruke både mesterskapet og EHF EURO Cup-kampene til å utvikle nye grasrotaktiviteter, skaffe en ny generasjon frivillige og bygge plattformen for nye kommersielle muligheter, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

De to første kampene i EHF EURO Cup er Norge mot Østerrike og Sverige mot Spania 24.-25 oktober, etterfulgt av Spania mot Norge og Østerrike mot Sverige 27.-28. Oktober. Sverige skal spille sin første kamp i Malmö Arena 13.000-kapasitet, som også er en foreløpig og hovedrunde for EHF EURO 2020.