Dramatikk i kvartfinalene

Mens ØIF Arendal alt onsdag hadde sikret seg en semifinalebillett, ble det het kamp om de tre siste torsdag.

Etter avsluttet seriespill tar de åtte beste lagene også i 2017-18 fatt på Sluttspill. ØIF Arendal slo FyllingenBergen for andre gang onsdag, og er dermed allerede klare for semifinalespill i eliteserien for menn.

Kolstad - Elverum
Det kokte virkelig i Husenbyhallen torsdag kveld. Elverum vant den første kvartfinalekampen med store sifre på hjemmebane, men Kolstad viste uante krefter hjemme. Med stortapet i minne hadde Kolstad alt å juble for da de ledet 16-15 til pause. I den andre omgangen ble det mye dramatikk, og det var stort sett aldri mer enn ett mål som skilte lagene. Da omgangen var omme viste kampuret 28-28. Fordi det skal kåres en vinner i samtlige kvartfinaler, ble det blåst i gang 2x5 minutter ekstraomganger. Etter første sett ekstraomganger var stillingen 32-32, og nye nervepirrende minutter ble blåst i gang... Det var først i den 4. ekstraomgangen at hjemmelaget trakk fra, og vant sirkuset 37-34. Tredje og avgjørende kvartfinale spilles i Terningen Arena søndag.
Se kamphendelser og målscorere her.

Bækkelaget Håndball Elite - Drammen
Drammen åpnet kvartfinalespillet med hjemmeseier 36-26, og med en fot innenfor hadde ikke drammenserne tenkt til å gi ved dørene. Hjemmepublikumet i Bækkelagshallen jublet for den lekre kontringen i åpningsminuttene, men 1-0 ledelsen var også den eneste de blå-gule hadde. Drammen vant overbevisende 30-25 på bortebane, og er dermed allerede nå klare for semifinalespill.

Haslum HK - Halden Topphåndball
Den første kvartfinalekampen mellom Haslum og Halden ble en jevn affære, som Halden vant med to mål og 26-24. I den andre kvartfinalekampen ble det ikke mindre nerver. Gjestene fra Halden startet best, og var raskt oppe i en 6-1 ledelse. Selv om Haslum bet seg fast, var det også Halden som gikk til pause med flest mål. Etter en suser fra Anders Røe ti minutter ut i andre omgang markerte hjemmelaget at nok var nok, og kjempet seg til en 25-22 seier. Kvartfinalen må avgjøres med en kamp nummer tre! Denne spilles i Remmenhallen søndag.

Se kampoppsettet for sluttspill menn her.

Vinner av sluttspill får den høyest rangerte E-cup plassen.