Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Status sesongen 1718

Det spisser seg til på tampen av sesongen, men det er flere avgjørende oppgjør som fortsatt gjenstår.

Det skal snart avgjøres hvem som vinner og hvem som ikke når helt til topps denne sesongen. Og det skal klargjøres hvem som skal spille hvor, i alle fall på hvilket nivå, sesongen 18/19.

Ingen av lagene fra vår region blir verken «best eller verst» denne sesongen. Tertnes ligger pr.nå på 4.plass i kvinnenes eliteserie, mens FyllingenBergens menn ble nummer 6. Det betyr at begge blir værende på øverste nivå.

I 1.divisjon er det tre lag fra vest representert på kvinnesiden. Fana rykker opp til eliteserien, mens Viking TIF med sin 7.plass blir værende blant de nest beste også kommende sesong. Det ser det ut til at Førde også gjør, med 2 poengs forsprang i tillegg til å være bedre enn sin argeste konkurrent Grane Arendal på innbyrdes oppgjør, to kamper før slutt.

Også på herresiden kan Viking starte forberedelsene til en ny sesong blant nummer to lagene, når en kamp gjenstår for blåtrøyene. Morten Fjeldstads menn ligger på 4. plass, og ender opp der eller på plassen over, når serien avsluttes søndag 25.mars.

Gneist damer og Bjørnars herrer, skal spille kvalifisering om plass i neste sesongs 1.divisjon. På begge sider skal tre lag opp, mens like mange kommer ned fra nest øverste nivå. Videre skal det to lag ned fra hver av de fire 2.divisjonsavdelingene, og om det av ulike årsaker skulle bli noen form for forskyvninger, er det beste lag på tvers av avdelingene som får tilbud om plass.

Årstads damer rykker opp fra 3.divisjon. Voss ryker ned, og med seg får de to lag, siden det kommer to ned fra 2.divisjon. Det er tett mellom fire lag, og endelig avgjørelse faller først lørdag 24.mars, når 3.divisjon spiller sin siste runde.

Samme dag avgjøres også om det blir Gloppen eller Viking 2 som går til topps blant herrene. Viking leder mens Gloppen er best innbyrdes de to imellom, og mens de to kjemper om seier og opprykksplass, er det klart at det er Os og Stord 2 som må ned.

Fra 4.divisjon rykker Tertnes og Sølvi Hylleseths jenter opp et nivå. Med seg får de enten nummer 2 fra samme avdeling som i dag er Bergen HK, eller vinner av avdeling 2 som pr. i dag er Jotun/Årdalstangen. Ned er det to lag fra avdeling 1 som må – dersom ikke nummer 2 fra Hordaland slår følge med Tertnes opp. I så fall reduseres nedrykket til et lag.

Florø og Gneists herrer rykker opp til 3.divisjon, mens nummer 9 og 10 må ned. Det ser ut til å bli Bjarg og Bønes, som så erstattes av det som ser ut til å bli Askøy og NHHI 2, siden Sotra 3 som leder ikke kan rykke opp.

På damesiden er det kun avdelingsvinnerne i 5.divisjon som rykker opp, mens nummer 9 og 10 rykker ned. Her er det kun Salhus som kan reddes av eventuelle forskyvninger, siden de tre siste til å inneha disse plassene alle er trukket. Videre er det slik at om et oddetalls antall lag, flere enn to skal opp, må det spilles kvalifiseringskamper – ved partall tas like mange fra de to avdelingene

Fra 6.divisjon er det også avdelingsvinnerne som gis opprykk, men med tre trekninger på nivået under, er også de tre nummer 2 lagene klar for 5.divisjon ved påmelding.

Så er det jo sånn at forskyvninger ikke alene avgjør hvem som skal spille hvor. Påmeldinger, trekninger og annet kan spille inn, og dette kan gi ekstra kvalifiseringskamper for noen, før det endelig avgjøres hvor en skal spille sesongen 18/19.