Heidi Løke. Foto: NTB Scanpix

Klar for EM

Håndballjentene er EM-klar etter søndagens seier 33-27 over Kroatia i Nadderud Arena.

Håndballjentene har ikke tapt for Kroatia siden 2003, men kroatene hadde ikke tenkt å legge seg i Nadderud Arena og ledet 3-0 før Stine Skogrand satte den første norske scoringen etter seks minutters spill. Rundt ti minutter senere hadde kampbildet snudd og samme spiller kunne sende Norge i ledelsen 7-6.

Slik skulle det fortsette i kampens første tre kvarter. Norge var foran 13-12 til pause. Thorir Hergeirsson skiftet mange spillere i pausen, men kampen fortsatte like jevnt til siste halvdel av andre omgang. Da hadde Norge kommet seg foran 24-20.

Det var første gang Håndballjentene spilte i Nadderud Arena. Like før pause hadde ikke Stine Bredal Oftedal fått noe hyggelig gjensyn med gamle trakter. Hun tråkket kraftig over og ble båret av banen.

Dermed fikk Emilie Christensen lagkapteinens rolle.

– Det ble litt hell i uhell for min del, ettersom Stine måtte ut. Det er aldri hyggelig å se noen lagvenninner bli skadet, men det ga mulighet for meg. Jeg irriterte meg over noen ting i forsvar og angrep, men er fornøyd med innsatsen. Det var veldig god stemning her, sa hun til handball.no.

Det siste kvarteret økte avstanden og Heidi Løke scoret sitt 700. landslagsmål da Norge hadde satt inn sluttspurten. Linjespilleren jubilerte da 27-20 var et faktum, og til slutt ble det 33-27.

Jubilanten var mer opptatt av noe helt annet enn det runde tallet etter kampen.

– Jeg er mer fornøyd med at jeg har slått broren min Frank i antall landskamper. Det er tronskifte i Løke-familien nå, sa hun til TV 2.  Løke mente de norske jentene ble dratt ned på kroatenes tempo i store deler av kampen.

– Vi stanget litt i begynnelsen, men da det slapp, slapp det skikkelig, sa Amanda Kurtović til kanalen.

Fem nasjoner hadde muligheten til å bli klar for EM i helgen, etter sin fjerde strake seier i kvalifiseringen. I tillegg til de norske jentene sikret Danmark og Montenegro sine plasser til Frankrike i desember.

Ukraina tapte 21-22 hjemme for Sveits i den andre kampen i Norges gruppe søndag. De siste kvalifiseringskampene spilles i månedsskiftet mai/juni.