Vinnerlagene i Bylagsturneringen kom fra SørVest. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Dobbel til SørVest

Det ble hjemmeseier for Region SørVest-lagene i Bylagsturneringen i Stavanger i 2018

Den 15. utgaven av Bylagsserien gikk av stabelen i Stavanger idrettshall i helgen. Arrangørens lag – Stavanger for jenter og Kristiansand for gutter – gikk til topps i hver sin finale søndag. Mens det var jevnt i jentenes finale, som gikk til ekstraomganger, var det større avstand i guttenes finale.

I jenteklassen gikk Oslo til finale etter shoot out mot Bergen, mens Stavanger vant med 12 over Drammen. Finalen var jevn lenge. Stavanger hadde et overtak utover i andre omgang, men så snudde det og Oslo var nær ved å vinne i ordinær tid. En Stavanger-scoring sikret ekstraomganger, og til slutt ble det seier 29-26.

Det var flere kamper som måtte avgjøres på shoot out. På guttesiden tok Bergen seg til finale etter en spennende shoot out mot Drammen. Kristiansand sendte Oslo ut med tre måls margin. Da det kom til den avsluttende finalen var det ingen tvil – Kristiansand ledet mye tidlig og vant til slutt 31-23.

Bylagsturneringen er for 15-åringer fra hele landet og de seks beste i hver klasse spilte fra fredag til søndag i Stavanger.

All-star-lag for jenter: Rikke Midtfjeld (Oslo), Silje Alvestad (Oslo), Fanny Skindlo (Stavanger), Sofie Celius (Drammen), Camilla Hennig-Olsen (Stavanger), Emma Lindal (Stavanger) og Marthe Davidsen Hellevik (Bergen).

All-star-lag for gutter: Ebbe Stankiewicz (Bergen), Torgeir Stensrud (Oslo), Nikolai Moe (Drammen), Johannes Gürrich (Drammen), Hermann Langeland-Knudsen (Kristiansand), Kristian Gyberg (Kristiansand) og Marcus Robson (Bergen).

Banens beste i jentefinalen ble Martine Kårigstad Andersen. I guttefinalen ble Tord Lea Knutsen kåret til banens beste. Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund sto for premieutdelingen.

Mer om Bylagsturneringen

20180304-Bylag-BB-i-finalene.jpgMartine Kårigstad Andersen og Tord Lea Knutsen ble BB i finalene. Her er de med gullmedaljer og lagpokalene. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-J15-all-star-team.jpgAll-star-team J15. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-All-star-G15.jpgAll-star-team G15. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-J15-Stavanger-vinnere-2.jpgStavanger vant J15-klassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-G15-Kristiansand-vinnere.jpgKristiansand vant G15-klassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-Erik-Langerud-premieutdeling.jpgNHFs generalsekretær Erik Langerud delte ut medaljene. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20180304-Bylag-G15-BB-Knutsen,-Tord-Lea.jpgErik Langerud med Tord Lea Knutsen, banens beste i G15-finalen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Erik Langerud overrekker vinnerpokalen til Kristiansand. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Erik Langerud deler ut premie til banens beste i J15-finalen, Martine Kårigstad Andersen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

NHFs generalsekretær Erik Langerud delte ut medaljene. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Erik Langerud overrekker vinnerpokalen til Stavanger i J15-finalen. Foto: Svein André Svendsen/NHF