Enkel seier for Byåsen

Byåsen hadde ingen problemer med å vinne 41-19 over Vistal Gdynia i EHF Cup lørdag.

Stjørdalshallen forblir lykkehallen til Byåsen. Laget har aldri tapt der, og lørdag var de sin polske motstander fullstendig overlegen. Dermed står Byåsen med seks poeng, likt med Kastamonu og Viborg, som møtes i Tyrkia søndag.

Motivasjonen hos polske Vistal Gdynia var kanskje ikke helt på topp lørdag, etter ti strake tap mot europeisk motstand denne sesongen. Uten mulighet til avansement lot de hjemmelaget slippe lett til fra start. Byåsen fikk gjøre nesten som de ville i perioder, og det meste fungerte både i angrep og forsvar. Flere kontringer ble det også for hjemmelaget, som ledet 18-9 til pause.

Byåsen vant kun med to mål i Polen. På hjemmebane ble det betydelig enklere, ettersom laget fullførte begge omgangene i samme høye tempo. Moa Högdahl ble fortjent kåret til banens beste spiller, og neste helg avslutter hun gruppespillet i EHF Cup mot kommende lagvenninner i Viborg.