Christian Berge (t.v.) og Bjarte Myrhol etter kampen mot Sverige. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Vant – men ikke nok

Håndballgutta vant 28-25 over Sverige. Det var to scoringer unna målet om semifinale i EM.

Det var en plass i semifinalen i EM sto på spill da Håndballgutta møtte Sverige i den siste kampen i hovedrunden. Etter tapet for Kroatia lørdag måtte svenskene beseires med minst fem mål for at Norge skulle kunne nå målet.

Det så dramatisk ut da Sander Sagosen tråkket over midt i 1. omgang og måtte ta seg en liten pause på benken, men han var raskt tilbake på banen igjen.

Håndballgutta var gode i forsvar og var tre mål foran etter 20 minutter, 9-6. Svenskene fikk kjenne på presset en liten stund, men var gode til å straffe nordmennene og var raskt kun ett mål bak. De hadde også muligheten til å komme à jour, men da tro Torbjørn Bergerud til og reddet et sjumeterkast.

Norge hadde spillefri mandag, så de norske spillerne hadde hatt tre dager på å forberede seg til den avgjørende kampen. Åtte minutter før slutt var lagene like langt, på stillingen 24-24. Svenskene pådro seg et rødt kort da Norge ledet med to mål. Det så vanskelig ut for å nå differansen som måtte til. Helt på tampen ble det spennende. Norge vant til slutt med tre, men det var altså for lite.

Bjarte Myrhol ble kåret til banens beste spiller.