Trygg hjemmeseier

Med tre strake tap i EHF Cup, var det viktig for Vipers å ta poeng hjemme mot Handball Club Lada.

I forrige kamp var det russerne som vant med fem mål, og sørlendingen jaktet derfor revansje hjemme i Aquarama.

Vipers viste heller ingen nåde med gjestene fra start, og ti minutter ut i kampen lå de foran 6-3. Da tok gjestene time out, og få minutter senere utliknet de til 6-6.
De neste minuttene ble jevne, og lagene fulgte hverandre til 8-8, før Vipers dro i fra og gikk til pause tre mål foran på 14-11.

7 minutter ut i andre omgang utliknet russerne, etter en periode med to utvisninger for Vipers. Stillingen var 17-17, og det tegnet til å bli en jevn avslutning på kampen.

Med Katrine Lunde bakerst for Vipers, gjorde det lite at Lada ble tildelt tre 7-metere i løpet av de første ti minuttene av andre omgang. Katrine reddet mesterlig, og holdt Vipers inne i kampen, i en periode der Lada prøvde å dra ifra.

Med 15 minutter igjen på klokka var Lada så vidt foran med ettmålsledelse, før Vipers igjen snudde det til 21-20 i deres favør 12 minutter før slutt.

De neste minuttene satte Vipers inn et ekstra gir, og 7 minutter før slutt gikk Vipers opp i ledelsen 26-20 ved Jeanett Kristiansen.

Den siste timinuttersperioden av kampen slapp Lada nærmest ikke til, og scoret bare ett mål.

Fra død vinkel, og med et drøyt sekund igjen på klokka, satte Vilde Jonassen inn Vipers sitt 30. mål, og de vant overbevisende 30-21.

Søndag møtes Issy Paris og København til dyst, mens det neste helg er Vipers' tur til å besøke Frankrikes hovedstad og Hanna Bredal Oftedal.