Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Toppscorer mot Kroatia, Ola Hoftun Lillelien. Foto: Svein André Svendsen
Toppscorer mot Kroatia, Ola Hoftun Lillelien. Foto: Svein André Svendsen

Tøft i siste kamp

Etter to strake seire, ble Kroatia for hvasse for de norske u-gutta (LM00). Det ble tap 23-26 i siste kamp.

- Det var ikke planen å avslutte med tap akkurat, men vi starta bra og ledet med to mål ca ti minutter ut i kampen.
Dette fortalte trener Anstein Engravslia på telefon til handball.no etter at siste kamp i firenasjonersturneringen i Ungarn var spilt.

Tremålstap til slutt ble dog fasiten, og sammenliknet med de to foregående kampene i denne turneringen fikk ikke Norge den samme uttellingen framover, og de hadde også mer å gå på bakover.

Norge åpnet ganske bra, men begynte etter hvert å slite bakover. Framover kom utålmodigheten fram og Norges unge gutter kom bakpå.
Til pause lå Kroatia tre mål foran, og selv om Norge skjerpet seg noe etter pausen, dro Kroatia ytterligere i fra og var på det meste fem mål foran.
Så spilte Norge seg tilbake, så det var spenning helt ut.

Med to solide seire og ett tap, oppsummerer trener Engravslia turneringen slik:
- Vi har fått spilt tre landskamper mot god motstand, og vi viser at vi kan slå, og spille jevnt med de beste. Gutta får se at det ikke er så langt opp til toppnivået her, og det er fint for dem å ta med seg videre! Vi har også blitt mer samspilte, noen nye har fått vist seg, og Johnny (Jensen, trener) og jeg har blitt litt klokere.

Det store målet for u-gutta i 2018 er EM i august. Før det venter to hjemlige samlinger i mars og april, samt to turneringer i henholdsvis Tyskland og Portugal i juni og august.

FAKTA
Firenasjonersturnering - LM00
Norge - Kroatia 23-26 (13-16)
NEKA Hall, Balatonboglar, Ungarn
Norges målscorere: Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 7, Alexander Blonz, Viking Håndball 6,  Ola Romsaas, Haslum IL 5,  Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 2, Viktor Petersen Norberg, Tjølling IF, 2, Thomas Bjaaland, Herkules IF 1.
Øvrige spillere: André Bergsholm Kristensen, Sandefjord Håndball, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball, Eric Nicolay Jensen, Randesund IL, Markus Foslund Niva, Bækkelagets SK, Markus Nilsen, Randesund IL, Kasper Haugen Furu, Tønsbergs Turn, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball, Kristian Hübert Larsen, Tjølling IF, Daniel Jakobsen, Bodø HK, Alessandro Zulijani, Sverresborg HK.
Kroatias toppscorer: Marin Sincic - 10
Utvisninger: Norge 6x2 minutter, Kroatia 4x2 minutter.