Kristian Bjørnsen (t.v.) og Torbjørn Bergerud jubler over norsk seier. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Målrikt mot Serbia

Det ble en målrik start på oppgjøret mot Serbia da Håndballgutta innledet hovedrunden i EM med seier 32-27.

Serbia er den antatt svakeste av de tre motstanderne våre i hovedrunden. Norge vartet opp med flott angrepsspill, blant annet en flyver. Defensivt var det mer åpent fra starten av oppgjøret mot serberne. Etter 1. omgang var lagene like lang, på stillingen 17-17.

Espen Lie Hansen var tilbake i den norske troppen, etter at Joakim Hykkerud hadde erstattet ham i sykefraværet tirsdag. Det var 3200 tilskuere i den enorme arenaen i Zagreb. Det blir garantert flere utover i hovedrunden.

Espen Christensen kom inn i det norske målet mot slutten av 1. omgang, men Torbjørn Bergerud var tilbake da Håndballgutta kom fire-fem mål foran i løpet av de første minuttene etter hvilen. Forsvaret satt bedre i 2. omgang. Avstanden til Serbia varierte utover i omgangen, men de norske gutta trygget ledelsen gjennom omgangen til en viktig norsk seier. Det ble hele 17 baklengs før pause, men gledelig nok kun 10 etter hvilen.

Kristian Bjørnsen ble kåret til kampens beste spiller.

– Vi slet voldsomt bakover i 1. omgang. De styrte tempoet totalt og vi gikk i fella. Vi fikk en «hårføner» av Christian Berge i pausen, ble tente og 2. omgang ble bedre. Vi scoret mange mål og da er det gøy å spille. Jeg håper vi har enda mer å gå på, sa han til TV 3 etter kampen.

Kroatia–Hviterussland spilles senere torsdag. Norge møter vertsnasjonen Kroatia lørdag.