Sander Sagosen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Lå under hele kampen

Norge tapte 28-32 for Kroatia og må vinne over Sverige onsdag for å kunne ta seg til semifinale i EM.

Norge trenger seier over Sverige onsdag, i tillegg til at øvrige resultater må gå Norges vei.

Kroatia startet forrykende, inspirert av 13 000 tilskuere i Zagreb Arena, og ledet 3-0 før Magnus Jøndal satte dagens første for Norge. Vertsnasjonen var foran 8-4 etter 13 minutters spill, til stor jubel fra tribunen.

Den kroatiske keeperen tok frustrerende mye, men de norske gutta lot seg ikke kjøre over og da ledelsen krympet til 10-8 var det kroatene som tok dagens første time out. Likevel var kampen satt, for kroatene var bedre denne lørdagskvelden. Fra 22-20 ni minutter ut i 2. omgang økte avstanden. Håndballgutta brente for mange sjanser og ble til tider rundspilt. Det ble rett og slett for tøft.

– Vi bommet på mange store sjanser. Det er det jeg sitter igjen med, sa Christian Berge til TV 3 etter kampen.

Håndballguttas lagkaptein Bjarte Myrhol spilte sin landskamp nummer 216 mot kroatene. Ikke noe rundt tall, men det gjør at han er på delt 4. plass på lista over spillere med flest landskamper gjennom tidene, med samme antall som dagens assistent-trener Børge Lund. Foran dem på lista er Steinar Ege (262 kamper), Jan Thomas Lauritzen (254) og Roger Kjendalen (242).