Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballgutta, 2018-utgaven. Foto: Thomas Brun, NTB Scanpix
Håndballgutta, 2018-utgaven. Foto: Thomas Brun, NTB Scanpix

Håndballgutta årets lag

Håndballgutta ble kåret til årets lag da prisene på Idrettsgallaen ble delt ut på Hamar lørdag.

– Vi er utrolig heldige som får en slik pris. For ti år siden satt vi på rad 547 som gjester, og hadde en drøm om å være blant de flotte utøvere som får denne prisen, sa lagkaptein Bjarte Myrhol.

Laget er for tiden i Paris, der de spiller EM-oppkjøring i samme arena som de fikk sølvmedaljen som ga dem prisen. Sølvgutta fra VM 2017 fikk prisen av Martin Bakkejord Skolbekken og Pål André Helland.

Håndballjentene var også nominert i klassen årets lag.

Bjarte Myrhol ble senere kåret til Årets forbilde, en pris han fikk utdelt av Sander Sagosen på hotellet i Paris. Han sa at det var noe av det største som har skjedd ham, før han takket kona og snakket om sitt eget forbilde, Alexander Dale Oen.

Nora Mørk og Håndballgutta var nominert i klassen for årets navn, som Karsten Warholm vant. Leif Olav Alnes ble årets trener, der landslagstrenerne Thorir Hergeirsson og Christian Berge var nominert.

Egil «Drillo» Olsen fikk årets hederspris. Totalt 12 priser ble delt ut lørdag, der gallaen ble ledet av Helene Olafsen og Atle Pettersen.

Hovedjuryen for Idrettsgallaen 2018 består av: Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Tore Øvrebø (toppidrettssjef og juryleder).

Les mer om Idrettsgallaen 2018