Håndballgutta jublet over storseier over Østerrike. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Enkelt mot Østerrike

Det ble en enkel seier da Håndballgutta avsluttet gruppespillet i EM med seier 39-28 over Østerrike.

Håndballgutta spilte på seg selvtillit før hovedrunden med en solid start i kampen mot poengløse Østerrike. Norge ledet 10-5 halvveis i 1. omgang.

Espen Lie Hansen var syk og måtte stå over dagens kamp. Joakim Hykkerud var tilbake i den norske troppen.

De siste minuttene inn mot pause knappet østerrikerne innpå noen mål, og Norge ledet 18-14 ved sidebytte. Det varte imidlertid ikke lenge etter pause før Håndballgutta parkerte Østerrike. Norge ledet 22-14 før Østerrike hadde satt ballen i mål etter hvilen.

Slag i ansiktet førte til at det ble både rødt og blått kort til Norges motstandere i 2. omgang. Tapet for Norge gjør at Østerrike er ferdigspilt i EM.

– Det var en god lagseier, vi gjorde en god kamp. Vi prøvde å rykke fra allerede før pause. Det klarte vi ikke, men allerede tidlig i 2. omgang merket vi at de var ganske trøtte. Vi har hatt fokus på kontringsspillet og i dag scoret vi ganske mange enkle mål, sa Kristian Bjørnsen, som ble kåret til banens beste spiller.

Frankrike–Hviterussland endte 32-25. Dermed endte Norge som nummer to i innledende gruppespill og skal møte Serbia i første kamp i hovedrunden torsdag.