Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge ble trukket sist av lagene i pot 3. Foto: EHFM
Norge ble trukket sist av lagene i pot 3. Foto: EHFM

Møter regjerende mester

U-gutta møter regjerende mester Frankrike, Danmark og Romania i gruppe B i EM i Kroatia i august.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge ble trukket ut sist av lagene på nivå 3. Da var det kun gruppe D med Romania som var ledig. Danmark ble trukket som motstander fra nivå 2. Det blir dermed et skandinavisk oppgjør i gruppespillet. Kroatia valgte å spille i gruppe A. Norge møter dermed ikke vertsnasjonen i innledende spill, men ble trukket mot regjerende mester Frankrike fra nivå 1.

EHF skriver på sine nettsider at de brukte den første dagen i herrenes EM helt uten kampaktivitet til å løfte blikket mot den kommende håndballgenerasjonen. Trekningen av U18-EM ble foretatt i Zagreb torsdag.

Mesterskapet skal spilles i de kroatiske byene Varazdin og Koprivnica i perioden 9.–19. august. Kroatia var også arrangør for forrige EM i årsklassen. Den gang var det Frankrike som stakk av med seieren.

Norge var rangert på nivå 3 under trekningen. De to beste lag i hver gruppe går til hovedrunden.

Mer om U-gutta
Se alle EM-gruppene