Tøft bortemøte

Byåsen fikk det tøft i dagens kamp i EHF Cup. Syv mål bak til pause sier sitt, men det ble med tomålstap til slutt.

Med én seier og ett tap så langt i gruppespillet i EHF Cup, var det et offensivt Byåsen som tok turen til Tyrkia og bortekamp mot Kastamonu Belediyesi GSK.

Og kampen ble en spennende affære.
Fra start av fulgte lagene hverandre tett, dog med hjemmelaget i føringen. Fram til stillingen 7-6 var det jevnt, men etter det fikk hjemmelaget for mange enkle mål fra distanse. Til pause lå Byåsen bak med syv mål, på stillingen 19-12.

Trener Roger Kvannli beskriver andre omgang slik:
- Vi startet andre omgang friskt med et aggressivt forsvar. Det satte ut skytterne til motstanderne, og vi fikk større tempo i kampen.

Videre tok Byåsen igjen Kastamonus syvmålsledelse fra pause, og to minutter før slutt ligger Byåsen "bare" tre mål bak.
Kvannli sier videre:
- Vi ga oss ikke, og scoret to mål på 90 sekunder. Med 30 sekunder igjen gjør vi alt vi kan for å få tak i ballen, men de klarer å spille tiden ut og score i siste sekund. Alt i alt en spennende kamp med fantastisk stemning og fulle tribuner!

Byåsen står nå med to poeng etter tre spilte kamper, og beholder tredjeplassen i gruppa bak Viborg HK og dagens motstander. Kastamonu Belediyesi GSK topper gruppa, med tre seire på tre kamper og full pott poengmessig.
Viborg HK vant tidligere søndag ettermiddag over Vistal Gdynia, og har andreplassen i gruppa med fire poeng.

De siste gruppespillkampene for Byåsen Elite spilles de tre neste helgene.
Lørdag 27. januar tar Byåsen imot dagens motstander Kastamonu Belediyesi GSK hjemme i Trondheim Spektrum.
Helgen etter, lørdag 3. februar kommer polske Vistal Gdynia til Trondheim, før Byåsen tar turen til Danmark og Viborg HK for siste gruppespillskamp 10. februar.

EHF Cup kvinner - gruppe C
Kastamonu Belediyesi GSK - Byåsen Håndball Elite 30-28 (19-12)
Atatürk spor salonu, Kastamonu, Tyrkia
1500 tilskuere
Byåsens målscorere: Marit Røsberg Jacobsen 8, Kristin Venn 6,  Moa Høgdahl 4, Maren Aardahl 3, Ida Marie Nagelhus Hernes 3, Silje Waade 2, Maren Roll Lied 2.
Kastamonu Belediyesi GSKs toppscorer: Serpil Iskenderoglu 9.
Utvisninger: Kastamonu Belediyesi GSK 4x2 minutter, Byåsen Håndball Elite 3x2 minutter