Katrine Lunde ble kåret til banens beste spiller. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Utklasset Ungarn

Alt klaffet fra start for Håndballjentene i åpningskampen i VM og Ungarn ble beseiret 30-22.

Norge satte fart fra start i åpningskampen og ledet 8-2 etter ti minutter. Da hadde Kim Rasmussen allerede tatt time out for Ungarn.

Mens Norge slet med ungarerne i Møbelringen Cup, stemte alt i VM-kampen. Forsvaret, keeperspillet og angrepsspill satt som det skulle og Håndballjentene taklet presset og forventningene i åpningskampen med glans.

Kari Brattset, en av fire mesterskapsdebutanter, startet med å skaffet Norge sjumeter som Nora Mørk satte inn. Hun scoret Norges tre første norske mål. Brattset fulgte opp med fire mål på hennes fem første skudd. Samarbeidet mellom de to fungerte utmerket.

De tre øvrige mesterskapsdebutantene er Marit Røsberg Jacobsen, Emilie Christensen og Helene Gigstad Fauske.

Etter 26 minutter hadde Norge dobbelt så mange mål som ungarerne, 18-9. Katrine Lunde sto en solid kamp i åpningskampen. Dette er hennes 16. mesterskap for Norge, som er rekord. 37-åringen er Norges eldste landslagsspiller i et mesterskap noen gang.

I 2. omgang var det litt smårusk, men med flere nye spillere på banen holdt Norge fortsatt ungarerne på betryggende avstand.

– Det ble en tålmodighetsprøve etter pause og vi slipper litt på fokuset, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

– Det var deilig med 1. omgang spesielt, og viktig å slå Ungarn. Det var perfekt for meg, alt klaffet. Det var en utrolig deilig start, sa Nora Mørk til TV 2.