Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Oppsal J20.
Oppsal J20.

Tror på jevn NM-finale

Oppsal har tapt to finaler på tre år i kvinner junior. Nå får de kamp om gullet fra Sola, som er i sin første finale.

Oppsal vant NM-finalen i kvinner junior i 1980, mens finalene i 2014 og 2016 har endt med sølv. Et av målene denne sesongen var å komme til cupfinalen med J20.

– Etter to sølv er hovedmålet å ta gullet, men det blir tøft mot Sola. Jeg tror det blir jevnt, så får vi se hvem som gjør færrest feil og tar hjem seieren, sier trener Børge Brown.

Oppsal synes cupfinalearrangementet er et fint arrangement, og gleder seg til å spille ny finale. Det er stort sett nøyaktig det samme laget som spilte finale i fjor.

– Vi har fortsatt en ung tropp. Det er kun tre som går etter sesongen, så vi blir nesten det samme laget også neste sesong, sier Brown, som så laget dra i land finaleplassen etter to tette og jevne kamper mot Tertnes i semifinalen.

Han håper det kan slå positivt ut at de har omtrent det samme laget som spilte finale forrige sesong.

Samarbeidslag

Finalen i 2017 er den aller første for Sola, som er et samarbeidslag mellom de tre klubbene Hinna, Staal og Sola.

– Det er et mål for klubben å spille NM-finale, sier Knut Ove Joa, som er i gang med sin åttende sesong i klubben. Han er også trener for Sola elite og trener J20-laget sammen med Espen Særvoll, som også trener Hinna i 2. divisjon.

– Vi har satt oss noen mål i klubben for å bygge stein på stein. I fjor nådde vi semifinale både for junior og senior, det var historisk. Nå skriver juniorlaget på ny historie med finaleplassen. Det er vi veldig glad for i Sola, sier han.

– Det var bra trykk på tribunene med nesten tusen tilskuere i semifinalen. Men vi er ikke bare på besøk i storbyen, vi går for gull. Den største profilen i samarbeidslaget er Line Ellertsen, som også er sentral på elitelaget. Det samme har Kristiane Knutsen blitt, hun har tatt gigantsteg i høst på elitelaget og vært sentral i J20-kampene. Vilde Nord konkurrerer med Camilla Herrem om spilletid på elitelaget. Hun har også vært sentral på J20, forteller Knut Ove Joa.

Sammen med supporterne for Nærbøs gutter, stiller de mannsterke fra Vestlandet og har tenkt å lage stemning i Oslo Spektrum.

Oppsal–Sola spiller NM-finale i Oslo Spektrum fredag 29. desember kl. 12.00. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen.

Mer om NM junior
Mer om NM-finalene 2017

Sola J20.