Nora Mørk ble banens beste i åttedelsfinalen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Til kvartfinale!

Norge reiste seg etter tapet for Sverige og er klar for kvartfinale i VM etter seier 31-23 over Spania mandag.

– Dette viser at vi kan, men vi må være ydmyke. Vi var nok litt overtente, spenningsnivået var høyt, men vi roet oss. Forsvarsspillet var sterkt og målvaktspillet var i det store og hele veldig bra, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Håndballjentene gikk ut i full fart og fikk en kjempestart med tre scoringer før Spania reduserte. Norge lå foran med tre-fem mål i store deler av 1. omgang. Fra 11-6 ble det litt scoringstørke og Spania knappet innpå til 11-9.

Avstanden holdt seg etter pause. Mange lekre kombinasjoner sørget for at Norge klarte å holde seg de nødvendige målene foran spanjolene. Nora Mørk ble kun brukt i angrep etter pause, etter to utvisninger de første 30 minuttene. Fra sjumetersmerket satte hun seks av seks baller i mål og gjorde en flott kamp for Norge, med totalt 11 mål.

Hun ble kåret til banens beste spiller.

– I dag var det vinn eller forsvinn. Det var ikke aktuelt å tape i dag, det var en deilig seier, sa Mørk til TV 2.

De siste minuttene koblet Håndballjentene grepet om kvartfinaleplassen og kontrollerte inn til seier. Nå skal Norge møte Russland, som måtte ha ekstraomganger mot Sør-Korea i sin åttedelsfinale.