Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Apelgren,-Michael.jpg
Michael Apelgren. Foto: Elverum

Stolt over prestasjonen

Michael Apelgren er stolt over Champions League-prestasjonen når han oppsummerer Elverum-høsten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubben nådde målsettingen om ny poengrekord og var kun to poeng fra avansement i Champions League.

– Vi har selvfølgelig vært skuffet hver gang vi har tapt, men når vi ser hele Champions League-høsten under ett er vi veldig stolte over å sette poengrekord når vi møter så mange gode lag. Vi er veldig stolte over det vi har prestert. Vi har lært masse og utviklet oss mye i løpet av de tøffe kampene. Samtidig er jeg veldig fornøyd med at vi fortsetter å vinne bortekamper også, sier Apelgren.

Morten Nergaard var skadet i en periode. Treneren synes det var en tøff periode, men samtidig må man regne med det når man spiller to kamper i uka.

– Det var problematisk for oss, men vi kan ikke forvente at alle er i toppform og skadefrie hele tiden når det er så mange kamper. Skal vi ta ytterligere steg i Europa og bli enda bedre i Norge må vi ha en bredere stall, slik at vi kan takle de periodene bedre. Vi har tatt noen steg i år, men vi behøver enda mer bredde i stallen, sier han.

Publikum støtter som vanlig entusiastisk opp rundt Elverums fantastiske opplevelser på banen.

– Vi er veldig takknemlig for støtten vi har fra publikum. Jeg husker spesielt hjemmekampene mot Gorenje og Kadetten, da var Terningen Arena helt fantastisk. Dessuten har vi hatt med mange supportere på tur. 100 var med oss til Danmark og 40 til Bucuresti. Vi tar steg både på og utenfor banen, sier treneren.

Han synes det er spesielt positivt at mange av de unge spillerne har vist at de er gode på dette nivået. Det håper han de kan ta med seg inn i den norske serien også.

– Det blir tøft å vinne sluttspillet for å få en fjerde sesong i det gode selskap. Norsk håndball går fremover. Vi har tatt steg i Europa, men jeg opplever ikke at gapet øker mot de andre lagene i Norge. Det er kjempetøft for oss å vinne. Det ser vi bare i det siste, med serietap for ØIF Arendal og Haslum i cupen. Det er jevne og tette kamper. Det er detaljer som kan avgjøre. Det er gøy å se at det ikke bare landslaget som er på gang i norsk håndball, også klubblagene er på vei fremover, sier Michael Apelgren.