Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Sølv etter jevn finale

Håndballjentene reiser hjem fra VM med sølv etter at Frankrike vant 23-21 i finalen i Hamburg søndag.

Arenaen i Hamburg var i stor grad farget rødt til det tredje finalemøtet mellom lagene. Frankrike tok ledelsen og nektet Håndballjentene å stikke fra, som i kvartfinalen og semifinalen. De franske jentene holdt ikke bare følge, de ledet også 11-10 til pause.

Norge ble straffet hardt av Frankrike på tekniske feil. Allerede før finalen startet var det klart at Nora Mørk ble mesterskapets toppscorer. Hennes 7-4-scoring var en perle rett i krysset.

Andre omgang startet imidlertid ikke bra for Nora Mørk og Norge. Frankrike økte pauseledelsen og Mørk satte et sjumeterkast utenfor stengene. Da Frankrike ledet 14-11 hentet Veronica Egebakken Kristiansen frem et skudd fra gulvet rett i krysset og Norge startet opphentingen.

Nora Mørk var viktig da Norge kom opp likt på 16-16 med 20 minutter før igjen av finalen. De norske straffeskytterne slet med uttellingen, og hadde bommet på flere enn de hadde satt i nettet de første tre kvarterene av finalen.

I tillegg hadde for en gangs skyld de norske keeperne ingen god dag på jobben.

Silje Solberg ble hentet inn i troppen på finaledagen, men da hun kom inn drøyt fire minutter før slutt var Frankrike ett mål foran og hadde gull i blikket. Det lyktes ikke for Håndballjentene i sluttminuttene, som gråtende måtte se Frankrike stikke av med gullet i sitt tredje forsøk mot Norge i en finale.

– Det er kjedelig at vi ikke var helt der oppe i dag, når det virkelig gjelder. Vi kommer garantert sterkere tilbake, sa Heidi Løke i rekken av skuffede spillere til TV 2.

FAKTA
VM kvinner, finale
Frankrike–Norge 23-21 (11-10)
Barclaycard Arena, Hamburg, Tyskland
Norges målscorere: Veronica Egebakken Kristiansen 7, Nora Mørk 7, Heidi Løke 3, Kari Brattset 2, Stine Bredal Oftedal 1, Sanna Solberg 1.
Toppscorer Frankrike: Allison Pineau 4, Manon Houette 4.
Utvisninger: Frankrike 4x2 min., Norge 1x2 min.

Resultater fra VM
Mer om VM i Tyskland
Mer om Håndballjentene

Kari Brattset. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Veronica Egebakken Kristiansen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Stine Bredal Odtedal. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix