Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marinko Kurtović.
Marinko Kurtović.

Skadefrie på topp

ØIF Arendal topper tabellen i eliteserien når herrelagene tar mesterskapspause i januar.

– Når vi ser helheten frem til i dag skal vi være fornøyd med at vi topper tabellen, sier trener Marinko Kurtović.

Det startet nemlig ikke så bra for arendalittene denne sesongen. I sesongoppkjøringen hadde laget 6-7 spillere ute med skade og måtte avlyse treningskamper og deltakelse i turneringer.

– Da vi startet seriespillet hadde vi 10 mann pluss målvakt. Da var det tøft med både seriespill, E-cup og NM, sier han.

Etter en tidlig exit i cupen og tap i siste kvalifiseringsrunde i EHF Cup er det kun serien igjen å konsentrere seg om.

– Cup er cup. Det er tilfeldigheter som avgjør. Er du ikke på den dagen, så ryker du. Mot Runar var vi ikke på i det hele tatt, men samtidig så er det det som er det fine med cupen. Likevel er det surt at vi ikke kom videre. NM-finalen er egentlig årets beste kamp.

– Når jeg ser på E-cup er jeg veldig fornøyd med at vi kom helt til siste kvalifiseringsrunde. Dessverre fikk vi overmakten mot oss der, selv om kampen vi spilte i Tyskland var magisk. Vi ledet med sju mål en periode. Hadde vi vært mer kynisk og rutinerte kunne vi vunnet den kampen. I returkampen mot Göppingen var det dessverre mange spillere som ikke presterte i akkurat den kampen. Hadde vi vært heldigere med trekningen kunne vi kanskje vært i gruppespillet i EHF Cup nå, sier han.

Alle spillerne som var skadet er tilbake når oppkjøringen starter i januar.

– Da er vi veldig godt forberedt når serien starter i februar. Det er strålende, jeg gleder meg virkelig til oppkjøringen med full tropp og full gass på treningene. De som sier at serien ikke er viktig, det er bare tull og tøys. Der får du målt deg gjennom en hel sesong. men det er klart at det er viktig å posisjonere seg foran sluttspillet. Der er det all in når det gjelder Champions League-plassen, men først er det seriespillet, sier Kurtović.

– Det er stort for oss hvis vi tar medalje i serien.