Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stabæk. Foto: Svein Finneide
Stabæk. Foto: Svein Finneide

Ny Norgesmester

Det blir en ny vinner av NM-finalen for kvinner i år. Verken Stabæk eller Vipers har hevet Kongepokalen tidligere.

Etter 15 finaler på rad med Larvik som et av finalelagene er det klart for en ny Norgesmester på kvinnesiden. Hittil har 15 lag smykket seg med tittelen Norgesmester på kvinnesiden. Nå blir Stabæk eller Vipers den neste.

Totalt har 24 forskjellige klubber spilt NM-finale innendørs. Stabæk er i sin tredje NM-finale. Vipers spiller sin andre. Begge har til felles at de tapte sine finaler for Larvik i Spektrum.

Stabæk spilte sine forrige finaler i 2011 og 2012.

– For oss er NM-finalen en ren bonus. Vi skal ikke på noen måte legge oss flate, men det er klart at vi kan komme inn i den kampen uten press. Å komme til en NM-finale er bra, og når vi først er der har vi et mål om å yppe oss litt, forteller Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen.

Han tror ikke det er mange som ser Stabæk som favoritter. Derfor blir det igjen å slå litt nedenfra.

– Vi må prøve å finne noen svakheter hos Vipers og utfordre de på det. De har en stor stjerne bakerst som leverte godt i VM. Noe av utfordringa blir å skyte hull på henne. Å klare å mestre den mentale biten blir viktig for oss å jobbe mye med, sier han.

– Vi er nødt til å være gode i andre deler av spillet også. Skal vi ha en mulighet mot dem må mange av våre spillere prestere på det ytterste, slik vi klarte mot Larvik i semifinalen. Vi må være gode som lag for å gi de kamp om pokalen, sier treneren.

Kan ta klubbens første tittel

Det er sju år siden Vipers spilte sin første cupfinale. Ingen av de som spilte cupfinalen i 2010 er lenger i Vipers' tropp. Forrige gang sørlendingene var i cupfinalen spilte Veronica Egebakken Kristiansen for Vipers, nå er det søstera som spiller.

Katrine Lunde og Kristine Lunde-Borgersen har internasjonale titler med Norge, men mangler NM-gull. Det er det ingen Vipers-spillere som har, unntatt de to som har spilt i Larvik – Linn Jørum Sulland og Jeanett Egebakken Kristiansen.

Sistnevnte har ett NM-gull med Larvik, mens Sulland har seks. Flere Vipers-spillere har likevel cupfinale-erfaring. Kari Brattset var Glassverkets beste spiller i cupfinalen 2015. Flere har spilt cupfinale for andre klubber tidligere.

– Vi har gode muligheter til å slå Stabæk. Det er det ikke noe tvil om, men det ligger ikke noen undervurdering hos oss, som folk kanskje kan tro. Stabæk har kommet mer og mer i siget og det de viste mot Larvik og i enkelte seriekamper er det bra nivå på. Vi skal være veldig godt forberedt og når vi kommer til Spektrum spiller vi om klubbens første tittel. Da er det dumt å tro det blir en «walk in the park». Da kan vi få oss en ørefik som vi sikkert aldri kommer til å glemme, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Lunde og Brattset har vært viktige spillere for Norge i VM. Sammen med Emilie Hegh Arntzen utgjør de trekløveret som har representert Vipers på landslaget i Tyskland. Og så skal vi ikke glemme Sakura Hauge, som sto i mål for Japan.

Stabæk–Vipers spiller NM-finale i Oslo Spektrum fredag 29. desember kl. 16.30. Kampen sendes på TV 2.

Mer om NM senior
Mer om NM-finalene 2017

Vipers. Foto: Terje Refsnes