Nærbø er Norgesmester i menn junior. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

Finaleseier til Nærbø

Finaledebutantene Nærbø snudde kampen og snappet NM-gullet foran rutinerte Haslumgutter.

Også i denne kampen, som i finalen for juniorjentene som ble spilt tidligere fredag, ble det en nervøs start.

De første minuttene var Haslum knapt bedre enn rogalendingene, og etter ti minutter var de i ledelsen 4-3. Bare sekunder senere utliknet imidlertid Nærbø til 4-4, før Haslum igjen fikk overtaket på kampen. Fem minutter senere var stillingen 7-4, og etter 20 minutter spilt viste tavla 10-7 i Haslums favør.

De åtte siste minuttene av første omgang ble innholdsrike. Nærbø tok time-out og fikk fart på eget spill. Så gjorde Nærbøs målvakt Halvor-Elias Nærland en strålende dobbeltredning, før Haslum så seg nødt til å ta time-out på stillingen 11-10.
To minutter før pause utliknet Nærbø til 12-12, og minuttet senere gikk de opp i ledelsen 13-12.

Så fikk Haslums Johan Gavel Bakke direkte rødt kort etter en Nærbøkontring, og Nærbø kunne gå til pause én mann mer og to mål foran på stillingen 14-12.

Etter pause holdt Nærbø på ledelsen, og etter sju minutter av andre omgang var de i ledelsen 18-16. Få minutter senere økte de til en tremålsledelse, som de neste minuttene også økte til femmålsledelse på stillingen 25-20 i favør Nærbø.

Så våknet Haslum til og reduserte til 23-26. Det holdt imidlertid ikke, og Nærbø økte til 27-23. Det var også Nærbø som holdt initiativet i omgangen gjennom hele andreomgang - der Haslum førte store deler av førsteomgang. Det var nok i stor grad takket være Haslums målvakt Daniel Fallahinejad at avstanden mellom lagene ikke ble større, men det endte altså tilslutt med tremålsseier 28-25 til Nærbø.

Vi gratulerer Nærbø G20 som norgesmestere, mens Haslum HK fikk sølv i årets junior-NM.

NM-finale gutter junior
Haslum Håndball - Nærbø 25-28 (12-14)
Oslo Spektrum
1645 tilskuere
Haslums målscorere: Ola Romsaas 7, Nikolai Tveter Strickland 5, Stian Grimsrud 3, Truls Steinkjer Løken 3, Felix Abrahamsen Lunde 2, Thomas Thue 2, Tobias Grøndahl 1, Oscar Lysgård 1, Johan Gavel Bakke 1. Øvrige spillere: Daniel Fallahinejad, Mats Andreas Slaastad, Knut Strømsheim, Eirik Oskarsen, Thor Elias Heggum, Espen Anker Jacobsen, Sindre Kirkaas Normann.
Nærbøs målscorere:  Preben Leander Nord-Varhaug 6, Stian Vigre 5, Rassin Haugseng 5, Andreas Horst Haugseng 4, Tord Aksnes Lode 4, Jone Sele Holmebakken 2, Henrik Moen 1, John Thue 1. Øvrige spillere: Halvor-Elias Nærland, Audun Breen Røragen, Tord Haugseng, Per Kristian Moi, Roberto Edland, Mathias Johnsen, Henning Lea Knutsen, Vegard Birkeland Lode.
Utvisninger: Haslum HK 2x2 minutter og ett direkte rødt kort, Nærbø 3x2 minutter.

Nærbøs Stian Vigre scorer ett av sine fem mål i finalen. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

Nærbø kunne slippe jubelen løs. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

20171229-G20-Haslum.jpgHaslum fikk sølmedaljer. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix