Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Guro Rundbråten (t.v.) og Tonje Roth Berglie på Ra ungdomsskole. Foto: Svein André Svendsen
Guro Rundbråten (t.v.) og Tonje Roth Berglie på Ra ungdomsskole. Foto: Svein André Svendsen

Inspirerte ungdommen

Larvik-spillerne har de siste ukene reist rundt på ungdomsskolene og holdt foredrag om inkludering.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en del av klubbens samarbeidsavtale med Larvik kommune har spillerne vært rundt på distriktets ungdomsskoler og holdt foredrag om inkludering, samarbeid og vennskap.

1586 elever på 9 ungdomsskoler får besøk av Larvik Håndballklubbs spillere i disse ukene.

– Vi reiser to og to ut på alle ungdomsskolene i distriktet og forteller eksempler fra vår egen hverdag. I Larvik Håndballklubb fikk vi denne sesongen erfare hvor viktig det er med inkludering, med hele 12 nye spillere i laget, forteller Hege Løken.

– Bak drakta er vi vanlige mennesker, så vi bruker eksempler både fra hverdagen og som spillere. Elevene har også andre roller når de er hjemme. Det er viktig å invitere noen inn i ringen, og den som er ny må også ta initiativ og spørre om å få bli med. I en fase av livet der man kanskje ikke er så flink til å gi kompliment til seg selv, da er det viktig for de rundt å gjøre det, sier hun.

Larvik kommunes prosjekt VIS (Vennskap, Inkludering og Sosial kompetanse) skal arbeide for at alle barn og unge blir inkludert og føler seg verdsatt i barnehage, skole og fritid.

Spillerne er rollemodeller i lokalsamfunnet og ønsker å påvirke positivt.

Larvik-spillerne Tonje Roth Berglie og Guro Rundbråten ble tatt imot med applaus på Ra ungdomsskole på sitt foredrag tirsdag.

Berglie er nyutdannet psykolog nå i høst og Rundbråten har mastergrad i pedagogikk.

«Vi lykkes bedre hvis vi har det bra sammen» var deres budskap.

– I denne alderen er mange som er «kule». Det mye usikkerhet ute og går. Mange synes sikkert ungdomstida er en tøff tid, sier Tonje Roth Berglie.

Jentene håper at de klarte å gjøre elevene enda mer bevisst på at hverdagsinkludering, oppbacking, ros og å unne de de rundt deg å lykkes er viktig.

– Å utgjøre en forskjell er vanskelig på en halvtime. Dette er jo ikke et nytt tema, men dette jobbes det kontinuerlig med og det kan være greit å høre det fra oss, at vi også jobber med det og hvorfor det er viktig for oss å jobbe med. Forhåpentligvis kan det være litt inspirerende, sier Guro Rundbråten.

Over 300 elever på Ra ungdomsskole hørte på Guro Rundbråten (t.v.) og Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen

Hege Løken (t.v.) og Kristina Rosten på Brunla ungdomsskole. Foto: Privat