Pocket Valley

Heidi Løke ble kåret til banens beste spiller. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Ingen hindring

Argentina ble som ventet ingen hindring for Håndballjentenes andre VM-kamp, som ga seier 36-21.

Argentina ledet 6-5, men så gikk det åtte minutter før de scoret igjen. Da hadde Norge begynt å stikke fra.

Om samarbeidet mellom Nora Mørk og Kari Brattset fungerte godt mot Ungarn, var innspillene fra Amanda Kurtović like imponerende søndag, både til Brattset og Heidi Løke.

Heidi Løke var igjen solid og ble kåret til banens beste av en jury. Hun scoret på sine sjanser og viser tydelig mesterskapsform.

Det ble litt flere baklengsmål i 1. omgang enn Norge ønsket seg. Håndballjentene ledet 18-13 til pause, og etter hvilen ble det kun åtte mål for søramerikanerne.

Fem minutter ut i 2. omgang hadde Norge doblet pauseledelsen. Midt i 2. omgang fikk Emilie Christensen sine første minutter på banen under VM og laget også sitt første landslagsmål da hun satte inn 26-17.

De siste minuttene fikk også Helene Faugstad Giske spilletid og viste hvorfor hun er tatt med i VM-troppen med en flott scoring like før slutt. Hun scoret i debuten i Oslo Spektrum i sommer, og hennes første mesterskapsscoring fastsatte sluttresultatet til 36-21.

Norges neste kamp spilles mot Polen tirsdag.