Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Per Morten Sødal på jobb i Hamburg. Foto: Kirsten Birkeland
Per Morten Sødal på jobb i Hamburg. Foto: Kirsten Birkeland

Hektisk VM

Per Morten Sødal hadde et hektisk VM, som ble avsluttet med oppdrag som ansvarlig for tidtaking i bronsefinalen.

Det ble en del oppdrag for den norske delegaten under mesterskapet i Tyskland. Han var såkalt official 15 ganger, hadde 11 kamper som dommerobservatør, og var timekeeper (ansvarlig for tiden og kommunikasjon med dommerne under kampen) to ganger.

Det startet i Leipzig med dommer- og delegatkurs, før oppdragene kom både i gruppe C i Oldenburg, deretter Magdeburg og til slutt i Hamburg, der finalehelgen gikk av stabelen. Han hadde oppdrag i alle deler av turneringen, unntatt på semifinaledagen, av nøytralitetsgrunner. Dommer og delegater er naturlig nok avhengig av hvilke lag som spiller.

– Det var et travelt mesterskap. Jeg møtte masse fine folk – ikke bare blant dommere og delegater, men også i lagene. Det ble masse fine erfaringer, jeg har lært masse og sitter igjen med gode opplever etter 20 dager i Tyskland, sier Sødal.

Kjersti Arntsen og Guro Røen var alt i alt fornøyde med egen innsats under VM.

– Vi følte det gikk bra underveis og vi gjorde vårt beste i de kampene vi fikk tildelt. Alle dommerne fikk beskjed i starten av mesterskapet at man ville sende hjem dommerpar underveis. Før mesterskapet hadde vi som målsetting å være aktuelle for de siste kampene, men dessverre holdt det ikke helt inn denne gangen, sier Guro Røen.

– Vi endte opp med å dømme sju kamper hvor flere av kampene var jevne, med nerve og intensitet. Siste kampen vi dømte var åttedelsfinalen Russland–Sør-Korea. Dette ble også en jevn affære, som gikk til ekstraomganger, sier Kjersti Arntsen. 

Nytt for dette mesterskapet var at VM-dommerne fikk oppfølging av IHFs egen fitness coach med fokus på fysisk trening og ernæring.

– Vi hadde også på oss pulsmåler under kampene for å samle inn data på hvordan pulsen forløper seg i løpet av en kamp. Dette arbeidet skal fortsette og videreutvikles etter VM. Dette synes vi er en positiv utvikling, sier de to.

Duoen forteller at det nå skal bli godt med en etterlengtet juleferie, før de ser frem til å fortsette hverdagen i eliteserien her hjemme på nyåret.