Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Haslum spiller sin 11. juniorfinale.
Haslum spiller sin 11. juniorfinale.

Haslums 11. juniorfinale

Haslum HK er i klubbens 11. finale for menn junior siden 2002/03. Nærbø er i sin aller første finale.

Seks ganger har klubben gått helt til topps (2002/03, 2003/04, 2006, 2007, 2013 og 2015). I 2004/05, 2004, 2009 og 2014 har det blitt tap i finalen.

Trenertrioen Sten Stockfleth, Markus Rossavik og Kristoffer Dekke tror på en jevn finale.

– Nærbø er kanskje litt mer sammensveiset lag enn oss. Vi har spillere fra forskjellige lag, G18, 1. divisjon og elite, sier Stockfleth.

Det var ikke helt uten spenning Haslum sikret seg plass i finalen. Haslum hadde en tremålsledelse å gå på fra bortemøtet i Bodø og ledet de første 50 minuttene av returkampen da Bodø plutselig tok over initiativet.

Gjestene vant kampen og hadde nesten finalebilletten inne da en Haslum-scoring sekundet før slutt sørget for å begrense nederlaget til to mål og dermed sammenlagtseier med ett mål!

Lånt ny linjespiller

Nærbø fikk den ene linjespilleren skadet i den siste semifinalen og har lånt en erstatning fra Elverum resten av sesongen. Åtte av Nærbø-spillerne har landskamper på 98-landslaget.

– Den skaden var et skår i gleden, men hele gjengen gleder seg til å spille finale. Laget har vært på topp i 98-klassen hvert år, og har vært blant topplagene i Lerøy-serien de to siste årene. De vant Postenserien som G14 og Bringserien som G16. NM-finalen kommer kanskje et år tidligere enn vi hadde håpet, sier trener Rune Haugseng.

– Dette er det samme laget som spiller 1. divisjon. Som klubb er vi helt ferske i NM-finalesammenheng, det er dette laget som har banet vei for oss. Sånn sett har Haslum som klubb et stort fortrinn med å ha rutine på dette og vet hvordan ting skal gjøres. Likevel har vi erfaring fra finalen i nordisk og fra store turneringer i Danmark og Barcelona. Rent spillemessig har nok såpass rutine at vi ikke skal stå tilbake i forhold til Haslum, så jeg tror det bli jevnt, sier han.

Nærbø–Haslum spiller NM-finale i Oslo Spektrum fredag 29. desember kl. 14.00. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen.

Mer om NM junior
Mer om NM-finalene 2017

Nærbø G20.