Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bodø.
Bodø.

Har én pokal hver

Bodø og Drammen har begge én pokal i skapet fra før når de gjør opp om seieren i NM-finalen for menn.

Bodø HK skal spille NM-finale for tredje gang. I 2014 ble det finaletap mot ØIF Arendal, men i 2015 ble det gull etter seier mot FyllingenBergen i finalen.

Begge seriekampene mot Drammen ga tap, sist i Drammen 16. desember. Det er ikke dermed sagt at Drammen blir Norgesmester, ifølge Bodø-trener Børge Lund.

– Historisk sett har ikke det noe å si. Vi vant mot Arendal på samme tidspunkt i desember, men tapte finalen. Vi ble knust av Fyllingen med 14 mål midt i desember, men vant cupfinalen. Muligheten er jo også der mot Drammen. Det vil den alltid være i en finale, sier han.

– De to foregående finalene var veldig åpne i forkant. Hvis det skal deles ut et favorittstempel denne gang er det vel ganske klart at det er Drammen, men det passer oss ganske fint.

Bodø har to unggutter fra Tromsø som er med i A-stallen. Det kan bli flere som får muligheten til å spille elitehåndball i Bodø etter hvert.

– Til høsten får vi NTG i Bodø, slik at unge utøvere nord for Trondheim kanskje holder ut litt lenger. Det blir spennende å se, sier han.

Håper på god underholdning

Drammen HK har spilt fem NM-finaler før årets finale. En gang har laget kapret NM-tittelen – i 2007, etter finaleseier mot FyllingenBergen. I 1998-99, 1999/00, 2009 og 2011 har Drammen måttet nøye seg med sølvmedaljer.

Med seier i begge seriekampene og to nyuttatte landslagsspillere må Drammen finne seg i å være favoritt i NM-finalen.

– Jeg tror vi har gode muligheter og går for gull. Bodø er et bra lag, som vi har stor respekt for, men jeg tror vi har gode muligheter. Det er to lag som ønsker å spille hurtig håndball, men finaler er ofte litt annerledes. De kan ta en annen form og kan bli fysiske bataljer fordi begge lag ønsker å sette seg i respekt og kline til litt, sier trener Kristian Kjelling.

Han tror finalen kan bli god underholdning for publikum.

– Ja, det tror jeg. Jeg synes mange av lagene i eliteserien har spilt ganske hurtig håndball i år og det lages ganske mye mål. Det kan absolutt bli en underholdende kamp. Så satser vi på at vi står igjen som seierherre til slutt, sier han.

Bodø–Drammen spiller NM-finale i Oslo Spektrum fredag 29. desember kl. 19.00. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen.

Mer om NM senior
Mer om NM-finalene 2017

Drammen.