Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Gruppefinale fredag

Håndballjentene feide over Tsjekkia 34-16 i VM torsdag. Dermed blir det gruppefinale mot Sverige.

29 kamper på rad uten tap er ny rekord for Håndballjentene.

Svenskene er nummer to i gruppa før den siste gruppekampen, to poeng bak Norge. Dermed holder det å ta poeng for å bli gruppevinner.

Torsdag møtte Norge tsjekkerne med et offensivt 6:0-forsvar. I angrep var det lekestue de første minuttene. Håndballjentene fikk nettsus på samtlige 13 forsøk det første kvarteret.

Det var en oppvisning i forsvars- og keeperspill, som førte til at Håndballjentene kunne løpe inn mål etter mål. Allerede etter 18 minutter var Norge ti mål foran Tsjekkia, 15-5.

I en periode på 13 minutter i første omgang klarte ikke Tsjekkia å finne veien til nettmaskene én eneste gang. Tsjekkias stjernespiller Iveta Luzumova er toppscorer i Champions League, men scoret ikke før pause. Hun endte med kun tre scoringer i kampen.

Emilie Hegh Arntzen måtte også stå over kveldens kamp, mens Heidi Løke var tilbake etter matforgiftningen.

Etter pause ble det en del skifter i det norske mannskapet. Det samme gjorde Tsjekkia, som kanskje hadde begynt å se fremover mot deres siste kamp fredag, som er avgjørende for plasseringen i gruppa.

Dermed kunne den norske oppvisningen fortsette, Kari Aalvik Grimsbø fulgte opp der Katrine Lunde slapp og fremover på banen satt trekkene som de skulle.

Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste spiller.

– Vi føler oss utrolig bra og har god selvtillit, men vi er klar over at det kan treffe oss hardt hvis vi ikke er med mot bedre motstand, sa hun til TV 2 etter kampen.