Gull for Vipers i Spektrum. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

Første tittel for Vipers

Vipers tok klubens første tittel da de distanserte Stabæk i løpet av ti minutter før og etter pause i finalen.

Til slutt vant Vipers 30-17.

Stabæk ledet 4-3 etter ti minutter. Selv om Vipers tok over føringen, holdt Stabæk følge i hele omgangen. Stabæk lykkes med mye av taktikken sin. Seks minutter før pause sto det 11-11, men derfra til hvilen var det sørlendingene som var best, vant 5-1 de siste fem minuttene og ledet 16-12 halvveis.

Linn Jørum Sulland fikk en kjenning i leggen på trening torsdag og spilte derfor ikke for Vipers.

De fem første minuttene etter pause virket det ikke om Stabæk-jentene klare å henge med og det ble en ny periode Vipers vant 5-1. Med 10-2 på ti minutter og ledelse 21-13 ble det tydelig hvor NM-gullet var på vei.

– Dette er totalt uakseptabelt, sa Pål Oldrup Jensen til sine jenter i en time out da Vipers ledet med 11 mål.

Resten av omgangen ble en parademarsj for sørlendingene mot klubbens første tittel.

– Vi slurvet litt mye i 1. omgang, men det er ikke så farlig når vi gjør en så god 2. omgang, viser hvem som er det beste laget og tar gullet hjem. Det er fantastisk deilig, endelig et gull! Det har vi ventet på, sa Kari Brattset til handball.no etter triumfen.

Verken Stabæk eller Vipers hadde hevet Kongepokalen tidligere, men i sin andre finale var det sørlendingenes tur. De tar over cuptronen etter Larvik, som har vunnet 14 av de 15 foregående cupfinalene.

Statsminister Erna Solberg delte ut medaljer til spillerne etter kampen, sammen med Norges Håndballforbunds president Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud.

NM-finale kvinner
Stabæk–Vipers 17-30 (12-16)
Oslo Spektrum
4198 tilskuere
Stabæks målscorere: Jenny Handal Sneve 5 (1), Kristiane Stormoen 4, Henny Ella Reistad 3, Ane Røneid Rustad 1, Thea Karlshaugen Pettersen 1, Caroline Ruud Helgesen 1, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 1, Josefine Intelhus 1.
Vipers' målscorere: Kari Brattset 6, Kristine Lunde-Borgersen 5, Jeanett Egebakken Kristiansen 5, Malin Aune 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Kristin Nørstebø 3, Karoline Olsen 1, Mathilde Kristensen 1, Vilde Jonassen 1, Lina Jensen 1 (1).
Utvisninger: Stabæk 1x2 min., Vipers ingen.

Mer om NM-finalene 2017

20171229-Vipers-Brattset,-Kari.jpgKari Brattset ble toppscorer i NM-finalen. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

20171229-Vipers-Brattset,-Kari-2.jpgKari Brattset med pokalene og gullmedaljen. Foto: Svein André Svendsen

20171229-Vipers-Kristiansen,-Solberg.jpgJeanett Egebakken Kristiansen mottar pokalen av statsminister Erna Solberg. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

20171229-Stabæk.jpgStabæk-trener Pål Oldrup Jensen var stolt av sine sølvjenter etter finalen. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix