Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubel for Drammen HK, Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix
Jubel for Drammen HK, Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

DHK er Norgesmester

Drammen vant over Bodø i herrenes NM-finale i dagens siste NM kamp i Oslo Spektrum.

Drammen var klare favoritter før dagens herrefinale i Oslo Spektrum. Mye takket være lagenes siste møte i serien, hvor Drammen vant komfortabelt med fjorten mål.

Med to profilerte trenere i Kristian Kjelling og Børge Lund, som selv har spilt finaler i Spektrum, var det klart for en spennende kamp.

Det var, som forventet, østlendingene som startet best i første omgang og hadde på et tidspunkt en firemåls ledelse. De hadde grei kontroll i begynnelse av omgangen, men mot slutten viste Bodø at de mer enn gjerne ville være med i kampen om gullmedaljen. Nordlendingene skjerpet spillet sitt og Drammen gjorde for mange tekniske feil. De klarte ikke å score de siste ti minuttene og med mye frem og tilbake, for begge lag vel og merke, var det Bodø som spilte best. Selv ikke med en straffe i sluttsekundene blir det mål for Drammen og lagene gikk til pause på stillingen 11-12.

Til TV2 i pause sa begge trenerne at de i utgangspunktet var fornøyde med lagene sine i første omgang, men det ble til tider gjort for mange tekniske feil.

Drammen startet nok en gang best og etter 47 minutter spilt ledet de 23-17. Bodø prøvde å ta flere grep, byttet blant annet keeper og tok også en timeout på dette tidspunktet, men like vel klarte de å få en åttemåls ledelse. Bodø kjempet tappert og hentet inn deler av denne ledelsen, men bare deler. 

Drammen vant fortjent og fikk utdelt gullmedaljer fra Statsminister Erna Solberg, hådballpresident Kåre Geir Lio og Generalsekretær Erik Langerud.

FAKTA
NM-finale menn
Bodø–Drammen 23-28 (11-12)
Oslo Spektrum 
5172 tilskuere
Bodøs målscorere: Henrik Bielenberg 6, Djordje Djekic 4, Endre Langaas 4, Alexander Ørjevik Westby 3, Vetle Rønningen 3, Preben Egeli 2, Erlend Sund 1.
Drammens målscorere:  Gøran Sørheim 6, Joakim André Hykkerud 6, Oskar Olafsson 4, Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen 3, Erik Johannes Hippe 3, Erik Skifjeld Alm 2, Aksel Horgen 2, Christian Spanne 1, Kristoffer Norgren Olsen 1.
Utvisninger: Bodø 6 x 2 min., Drammen 4 x 2 min. 

Mer om NM-finalene 2017

Erik S. Alm hos Drammen HK. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

Ett av flere skudd fra Drammens Joakim Hykkerud. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

Full jubel. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

Sølvvinnerne Bodø HK.