Linn Jørum Sulland.

Vipers til NM-finale

Vipers er klar for sin andre NM-finale etter å ha beseiret Storhamar 30-21 i semifinalen tirsdag kveld.

Vipers vant over Storhamar for andre gang på fire dager. Lørdag var det seriepoeng det sto om i Boligpartner Arena på Hamar. Tirsdag kveld var det avansement i cupen som sto på spill. Hjemmelaget har aldri vært et av finalelagene, og slik gikk det ikke denne gangen heller.

Det ble tidlig klart hvilket av lagene som hadde størst fart mot Oslo Spektrum, selv om forsvaret satt bedre hos hjemmelaget, slet de med å sette ballen i mål. Hjemmelaget scoret kun to mål de første 15 minuttene. Da hadde gjestene allerede scoret åtte. Til pause var stillingen 8-13. Storhamar ble til slutt distansert med like mange mål som sist, og denne gang vant gjestene 30-21.

Sunniva Næs Andersen spilte godt, scoret åtte av sine ti mål etter pause og ble kåret til banens beste spiller. Storhamars beste ble Kamilla Sundmoen.

Vipers har en viktig hjemmekamp i Champions League mot Metz fredag. Gjestene, som manglet Vilde Jonassen, var trigget av å kunne få spille om den første tittelen til Vipers.

I finalen for sju år siden møtte Vipers Larvik. Onsdag kveld får vi svaret på om det blir reprise på 2010-finalen eller om Stabæk kan følge opp seieren over Glassverket med å ta seg til sin tredje cupfinale i Oslo Spektrum når de møter Larvik borte.

NM-finalene spilles i Oslo Spektrum 29. desember.