Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tonje Roth Berglie og Linn Jørum Sulland. Foto: Svein André Svendsen/Terje Refsnes
Tonje Roth Berglie og Linn Jørum Sulland. Foto: Svein André Svendsen/Terje Refsnes

Utvikling på ny arena

Vipers og Larvik er ute av Champions League. Nå må lagene utvikles videre i EHF Cup.

Begge endte med to poeng i sin gruppe og måtte se tyske lag ta den attraktive tredjeplassen. Vipers røk ut fire poeng bak Bietigheim, Larvik på innbyrdes oppgjør mot Thüringer.

For første gang siden 2008/09 går hovedrunden i Champions League uten norsk deltakelse.

Vipers kvalifiserte seg inn i Champions League og debuterte i turneringen, mens Larvik røk ut etter gruppespillet for fjerde gang på sine 19 deltakelser.

Larviks Tonje Roth Berglie (t.v.) og Mathilde Rivas-Toft. Foto: Svein André Svendsen

Bygger et nytt lag

Larvik har vært norsk håndballs spydspiss og fast deltaker i Champions League i 17 av de 18 siste sesongene. Vestfold-klubben bygger imidlertid opp et nytt lag, som i hovedsak var vel så mye debutanter som sørlendingene.

– Med tanke på at vi stilte med et så nytt og ferskt lag, så vi det allerede ved trekningen i juni at det ville bli tøft. Det ville bli en kamp mellom oss og Thüringer. Med skader og graviditet på sentrale spillere i tillegg, passet det dårlig at Thüringer var første motstander. Vi har spilt best ute, men har vært alt for langt unna hjemme. Det har vi opplevd tidligere også. Vi må finne ut hva skyldes, sier trener Tor Odvar Moen.

Han mener skjebnen ble beseglet forrige helg, da de vant for lite over Thüringer. Heldigvis blir det mer europeisk motstand etter nyttår.

– Der blir det god matching og en bra arena for oss, slik sesongen har blitt. Det er en mye erfaring å spille i Europa. Vi ønsket oss ikke til EHF Cup, men sportslig kan vi fortsette læringskurven, sier Moen.

Vilde Jonassen i Vipers. Foto: Terje Refsnes

Svingt veldig

Mens Larvik har gjort det best på bortebane i gruppespillet og tok sine poeng i Tyskland, tok Vipers sine to poeng i en overbevisende hjemmeseier over Budućnost.

– Vi har svingt veldig i alle kampene og hatt et bunnivå som ikke er akseptabelt på den arenaen. Motspillet er for godt og det har vi blitt straffet ekstremt for. Det er den største erfaringen vi har hatt. Når vi er gode holder vi mål, men totalt sett er vi ikke gode nok pr. dags dato. Det nytter ikke å ha to-tre spillere som holder mål, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Han synes ikke Vipers har ikke vært flinke nok til å komme seg ut av de dårlige periodene.

– Det er en erfaring vi har fått. Vi har mange som har spilt i Champions League og på landslag, men det er flest unge spillere som er på vei inn i en større rolle både på klubb og landslag. De kommer til å løfte seg. Det blir spennende i EHF Cup. Det er mange gode lag med. Som trener for et godt lag gleder jeg meg til det. Det er like mye læring og utfordring der. Det er en fin arena for å utvikle laget videre, synes han.

Byåsen deltar også i gruppespillet i EHF Cup. Gruppene trekkes i Wien torsdag kl. 11.00.