Norge vant Møbelringen Cup. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Uavgjort ga norsk seier

Norge og Russland spilte uavgjort 27-27 i den siste VM-oppkjøringskampen. Håndballjentene vant turneringen.

Norge vant Møbelringen Cup på bedre målforskjell enn russerne, som var i ledelsen store deler av 2. omgang. Etter at Norge hadde snudd til ledelse 27-26 klarte russerne å utlikne til 27-27. Dermed endte styrkeprøven uavgjort etter at Håndballjentene hadde vunnet 24 kamper på rad etter OL-semifinalen.

Katrine Lunde startet kampen med en redning og Norge gikk opp i 3-0, men russerne kom raskt likt igjen var plutselig foran 7-6, men Norge snudde og ledet 9-7.

1. omgangs høydepunkt var Nora Mørks fantastiske scoring til 13-9. Det ble jevnere frem mot pause og Norge ledet 14-13 da lagene byttet side.

Det ble jevnt etter pause i Sanna Solbergs 100. landskamp. Russland var stadig foran med to mål i sluttkvarteret, men til slutt ble det altså uavgjort.

For øvelsens skyld ble det straffekonkurranse etter uavgjort-resultatet, men det  innvirket ikke på resultatet. Det sto 4-4 etter fem straffer, så reddet Katrine Lunde og Nora Mørk avgjorde det hele.

Det var en god følelse å ta med seg inn i de siste treningene før VM åpner for Norges del lørdag 2. desember mot Ungarn.

Ungarn slo Sør-Korea 28-27 og tok tredjeplass i Møbelringen Cup.

Møbelringen Cup, kvinner
Norge–Russland 27-27 (14-13)
Sotra Arena
3970 tilskuere
Norges målscorere: Stine Skogrand 5, Heidi Løke 4, Nora Mørk 4, Camilla Herrem 3, Kari Brattset 3, Stine Bredal Oftedal 2, Veronica Egebakken Kristiansen 2, Sanna Solberg 1, Marit Røsberg Jacobsen 1, Amanda Kurtović 1, Emilie Hegh Arntzen 1.
Toppscorer Russland: Daria Dmitrieva 6.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Russland 3x2 min.

Resultater fra Møbelringen Cup
Mer om Møbelringen Cup
Mer om Håndballjentene

20171126-LKS-Skogrand,-Stine.jpgStine Skogrand ble kåret til kampens beste spiller. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

20171126-LKS-Mørk,-Nora.jpgNora Mørk. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

20171126-LKS-Brattset,-Kari.jpgKari Brattset. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

20171126-LKS-jubel-2.jpgEmilie Christensen, Heidi Løke og Nora Mørk jubler etter straffekonkurransen. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix