Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

160510-LK00-Grave,-Rikke-Marie-Landsverk.jpg
Rikke Landsverk Grave, Foto: Svein André Svendsen/NHF

Uavgjort for U-jentene

U-jentene (LK00) vinner ScandIberico etter en fighter-kamp mot Sverige i turneringens siste kamp.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så var det altså klart for siste kamp i ScandIberico, mot vertsnasjonen Sverige. Før denne kampen hadde svenskene tapt mot Spania og vunnet over Portugal. Norge hadde vunnet begge sine.

Første omgang startet rolig og med gode målvakter i hver ende stod det bare 3-2 på tavla etter 10 min. Norge skjerpet seg og hadde ledelse på 3 mål, da Sverige tok en time-out i 19. min. Dessverre satte dette ut Norge, de klarte verken å vinne duellene i forsvar og heller ikke lage brudd fremover. Bare noen få minutter senere hadde Svenskene hentet inn den norske ledelsen og lagene gikk til pause på stillingen 12-11.

Det ble en jojo-kamp hvor Norge aldri slipper taket og klarer også på et tidspunkt i andre omgang å hente inn en tremålsledelse. I motsetning til de første minuttene av kampen ble det til slutt scoret en god del og kampen ender 25-25. 

Trener Pål Oldrup Jensen er godt fornøyd med at jentene, til tross for en slitekamp, klarer å kjempe seg til en uavgjort. Særlig trekker han frem Rikke Grave, som alltid er god bak også var god fremover i dag. I tillegg hadde Kristina Novak en god førsteomgang og erstatteren Andrea Aune gjorde en god jobb i forsvar da hun kom inn i andre omgang.

Sett under ett er Pål og trenerteamet godt fornøyd med helgens ScanIBerico-samling. De gjør to gode kamper mot Spania og Portugal og avslutter med en tøff kamp mot Sverige. Jentene har fått vist godt spill med godt forsvar og påfølgende gode kontringer.

Med nye spillere i troppen, som viser seg frem positivt, har U-jentene nå fått en bredere tropp. Noe som er greit i forhold til at det blir en hektisk vårsesong med flere samlinger før turen går til VM i Polen neste sommer.

FAKTA
ScandIberico kvinner junior
Sverige–Norge 25-25 (12-11) 
Burlövshallen, Sverige
400 tilskuere
Mål Norge: Marielle Nordvang (Aker Topphåndball) 6, Kristina Novak (Ålgård HK) 6, Rikke Grave (Gjerpen HB) 4, Tuva Høve (Byåsen IL) 2, Thale Deila (Glassverket IF) 2, Julie Sofie Granum (NIT/HAK HK) 1, Marte Figenschau (Glassverket IF) 1, Tiril Mørch (Hønefoss SK) 1, Oda Skogstrand (Sandefjord TIF) 1, Emma Haugstvedt (Gneist IL) 1 Øvrige norske spillere:  Eli Skogstrand (Sandefjord TIF), Mie Rakstad (Fjellhammer IL), Vilde Finneide (Stabæk IF), Andrea Aune (Charlottenlunf SK), Thea Løseth (Byåsen IL), Julie Hattestad (Oppegård IL).
Toppscorer Sverige: Isabelle Andersson 7.
Utvisninger: Norge 1x2 min., Sverige 2x2 min.

Mer om U-jentene (LK00)