Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

To klare lederlag

Runar Sandefjord (M) og Skrim Kongsberg (K) er ubeseirede lederlag så langt i 1. divisjon.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med ti strake seire ser det absolutt ut til at Runar Sandefjord har kurs mot comeback i Eliteserien. Laget rykket ned fra øverste nivå etter 2015-16, og ble nr 5 i 1. divisjon 2016-17. Nærmeste utfordrer er Nærbø (fire poeng bak). De to lagene har møttes en gang så langt. Da var Runar best, og vant 34-29. 16. desember, blir det tidlig «seriefinale» i Runarhallen, med møte mellom de to topplagene. 

Bak de to topplagene er det Sandefjord Håndball. St. Hallvard, Viking TIF og Charlottenlund som følger nærmest. Sandefjord spilte kvalifisering til Eliteserien forrige sesong, St. Hallvard rykket ned fra øverste nivå.

I bunnen i 1. divisjon Menn ser det så langt ut som at Haslum IL og Follo HK er lagene som sliter mest med å kapre poeng. Begge lag har 4 poeng (etter 9 og 10 kamper).

I 1. divisjon Kvinner
er Skrim Kongsberg uten poengtap så langt i sesongen. Kongsberglaget har vunnet alle sine ni første kamper (18 poeng), og har med det skaffet seg en tre poengs ledelse ned til Fana (15 poeng). Charlottenlund (13 poeng) og Rælingen (12 poeng) er de nærmeste konkurrentene.
Skrim Kongsberg var i GRUNDIGligaen i både 2014-15 og 2015-16. Forrige sesong ble laget nr 3 i 1. divisjon, men tapte kval-kampene mot Stabæk om plass i Eliteserien. Fana ble nr 4 forrige sesong, mens Charlottenlund er nykommere i 1. divisjon. Rælingen rykket ned fra øverste nivå etter forrige sesong.

Uten poeng så langt er Gjøvik HK, som fått en brutal start på dette nivået. Laget er sist, men det er bare to poeng opp til Levanger HK etter ni serierunder.

I 1. divisjon Kvinner og Menn er det de to beste lagene som rykker direkte opp til Eliteserie mens treerne får spille kvalifisering mot lag nr 10 i Eliteserien. De tre nederste lagene ved serieslutt må ta turen ned til 2. divisjon.

Se mer om 1. divisjon