Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fredrikstad.jpg
Christer Karlsson med to av spillerne før sesongstart. Foto: TV 2

Selvtillit i Fredrikstad

Fredrikstad er overraskelseslaget i kvinnenes eliteserie når serien tar VM-pause.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som de fleste tippet før sesongen ligger Vipers og Storhamar i toppen, men Fredrikstad har 3. plassen.

Det nyopprykkede Østfold-laget overrasket alle ved å åpne med borteseier over Larvik. Det fulgte laget opp med den ene seieren etter den andre.

Storhamar lå med sju strake seiere alene på topp en stund. De var eneste lag som ikke hadde avgitt poeng da Vipers kom på besøk. Da ble det nimålstap og i siste kamp før pause måtte de også tåle tap i Fredrikstad.

Det er Fredrikstad-trener Christer Karlsson godt fornøyd med.

– Etter et par kamper regnet vi med at vi ville bli mer kartlagt, men vi spilte vår beste kamp i høst da vi vant over Storhamar. Vi går inn i landslagspausen med veldig god selvtillit. Vi har klart å holde formen i høst og vunnet alle jevne kamper. Det er en stor styrke, sier han.

Laget ble tippet på 10. plass i årets serie og selv trodde treneren på 8. plass. Etter ti kamper er status 3. plass.

– Det er til og med overraskende for treneren i Fredrikstad. Vi visste ikke hvordan det vi gjorde var i forhold til motstanderne. Vi så i Skjærgårdslekene at det var mange som var bedre enn oss, men vi lærte mye i sesongoppkjøringen. Vi vant en eliteturnering i Skövde og gjorde mye riktig i den perioden, slik at vi var forberedt da sesongen startet, sier han.

Likevel er målsettingen ikke endret. Karlsson har fått mange spørsmål om det.

– Vi holder beina på jorda, selv om 14 poeng er veldig bra så langt. Til å begynne med må vi sikre at vi har tre lag bak oss når serien er over. Om vi kan klatre til den 8. plassen jeg tippet er det bare å takke og ta imot, sier han.

Se tabellen her