Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rystet mesterne

ØIF Arendal tok et stort steg nærmere gruppespillet i EHF Cup etter uavgjort 27-27 mot regjerende mester i 1. kamp.

Oppgjøret tjuvstartet tredje og siste kvalifiseringsrunde. De øvrige lagene spiller først til helgen. ØIF Arendal fikk en god start i dobbeltoppgjøret mot Frisch Auf Göppingen, som har vunnet EHF Cup de to foregående sesongene, men laget sliter i Bundesliga og ligger på 12. plass etter 12 kamper. 

Marinko Kurtović var klar over at tyskerne har et stort favorittstempel før dobbeltoppgjøret, men sa til klubbens hjemmeside før kampen at ØIF Arendal skulle ha det gøy, men ikke kom til å stå med lua i hånda. Og det gjorde sørlendingene så visst ikke! Til pause ledet gjestene 15-14 og hadde satt et støkk i den halvfulle hallen.

– Vi hadde en god plan som spillerne fulgte. Vi var flinke, nøyaktige og tålmodige, forklarer ØIF-trener Marinko Kurtović til Agderposten.

Om hjemmepublikum var urolige før pause, fikk de seg en overraskelse etter pause, da ØIF Arendal gikk opp til hele 21-14. Ti minutter senere var det imidlertid uavgjort 23-23, skriver avisen.

Returmøtet spilles i Sør Amfi 25. november.

FAKTA
EHF Cup menn, 3. kvalifiseringsrunde
Frisch Auf Göppingen–ØIF Arendal 27-27 (14-15)
EWS Arena, Göppingen, Tyskland
3500 tilskuere
ØIF Arendals målscorere: August Baskår Pedersen 8, Eirik Heia Pedersen 6, Sondre Paulsen 3, Kristoffer Pedersen 3, Jesper Johanson Munk 2, Laurits Mo Rannekleiv 2, Josip Vidovic 1, Sander Løvlie Simonsen 1, Per Kenny Ekman 1.
Toppscorer Göppingen: Marcel Schiller 6.
Utvisninger: Göppingen 2x2 min., ØIF 4x2 min.

Mer om EHF Cup