Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170800 LK00 Novak, Kristina.jpg
Kristina Novak, her i en tidligere kamp, leverte nok en god kamp.

Opprettholdt trykket

U-jentene (LK00) tok en ny, klar seier i ScandIberico lørdag. Portugal ble beseiret 33-20.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jentene satset skikkelig og var igjen solide begge veier i 1. omgang. Det ble mange kontringer og Norge løp over portugiserne og viste at de fysisk er et godt stykke foran, sier trener Pål Oldrup Jensen til handball.no.

Etter pause var jentene flinke til å opprettholde trykket og kvaliteten i spillet. I motsetning til i fredagens kamp hadde laget en mye bedre 2. omgang totalt sett, både forsvars- og angrepsmessig.

U-jentene vant med større margin nå enn da de møtte Portugal sist for ett år siden. Vilde Tornes Finneide debuterte i mål og Tuva Høve leverte igjen en god kamp. Kristina Sirum Novak leverte nok en god kamp og markerte seg enda bedre enn fredag, både i angrep og forsvar.

Søndag er Sverige siste motstander i ScandIberico for U-jentene.

FAKTA
ScandIberico kvinner junior
Norge–Portugal 33-20 (18-9)

Burlövshallen, Sverige
273 tilskuere
Mål Norge: Kristina Sirum Novak, Ålgård, 9, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen, 6, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket, 5, Julie Sofie Granum, Nit-Hak, 2, Andrea Holm Aune, Charlottenlund, 3, Marielle Nordvang, Aker Topphåndball, 3, Marte Siren Figenschau, Glassverket, 2, Tiril Solumsmoen Mørch, Hønefoss, 1, Thea Løseth, Byåsen, 1, Julie Hattestad, Oppegård, 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Mie Rakstad, Fjellhammer, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Rikke Landsverk Grave, Gjerpen, Oda Skogstrand, Sandefjord, Emma Haugstvedt, Gneist.
Toppscorer Portugal: Beatriz Sousa 8.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Portugal 3x2 min.

Mer om U-jentene (LK00)