Linn Jørum Sulland, her fra en tidligere kamp i gruppespillet, ble kampens toppscorer med 10 mål. Foto: Terje Refsnes

Maktet ikke å vinne

Vipers måtte vinne den siste bortekampen mot Budućnost, men etter en god start raknet det.

Budućnost vant 26-23 og sendte Vipers ut av turneringen.

Vipers overbeviste mot Budućnost hjemme, men i den avgjørende bortekampen maktet ikke sørlendingene avansement. Dermed ryker debutantene ut av Champions League etter gruppespillet. Trøsten får være at det blir mer europeisk motstand i EHF Cup etter nyttår.

Gjestene tok initiativet fra start, gikk rett i ledelsen og lå 2-3 mål foran gjennom hele 1. omgang. Vipers var på det meste oppe i ledelse 11-7. Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde var igjen gode.

Etter pause snudde kampbildet ganske fort og hjemmelaget overtok initiativet og føringen i kampen. Drøyt 10 minutter ut i omgangen var Budućnost foran 19-16. Utover i omgangen var de på det meste oppe i ledelse med seks mål, 22-16.

Mot slutten kom Vipers tre mål bak, men hjemmelaget klarte å holde avstanden kampen ut.

Vipers vant 29-19 i Kristiansand i det motsatte oppgjøret, men den differansen hadde ingen ting å si lørdag, ettersom Budućnost vant mot Metz og hadde fire poeng mot Vipers' to før oppgjøret. Dermed måtte det seier til for at Vipers skulle være klar for hovedrunden i Champions League.

Den oppgaven ble for vanskelig i den siste og avgjørende kampen i debutsesongen.

Metz møter Bietigheim søndag.

Tidligere lørdag ble Byåsen klar for EHF Cups gruppespill. Nå får de selskap av Vipers. Tar ikke Larvik poeng mot Ferencváros søndag, blir det igjen tre norske lag i sesongens EHF Cup. Glassverket og Tertnes røk ut i kvalifiseringen.

Trekning for gruppespillet i EHF Cup foretas torsdag 23. november.