Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kjersti Arntsen (t.v.) og Guro Røen under Møbelringen Cup. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
Kjersti Arntsen (t.v.) og Guro Røen under Møbelringen Cup. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Klar for VM-innsats

I tillegg til Håndballjentene er også dommere og delegat fra Norge klar for VM i Tyskland.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjersti Arntsen og Guro Røen skal dømme, mens Per Morten Sødal er delegat.

Det er fire dommerpar i hver gruppe, totalt 16 dommerpar som skal dømme i VM. Blant dem finner vi altså Kjersti Arntsen, som er klar for sitt fjerde VM og hennes makker Guro Røen, som dømmer sitt tredje VM. De starter i vertsnasjonens gruppe i Leipzig.

I gruppe D spiller Tyskland, Sør-Korea, Nederland, Serbia, Kina og Kamerun.

– Prestasjonen avgjør hvordan det går videre. Vi blir vurdert av en observatør. Etter hver spilledag har vi både individuelle møter og i plenum. I de siste mesterskapene har vi fått vite om vi skal dømme og hvilken kamp det blir først på kampdag, forteller Kjersti Arntsen.

De to har blitt en anerkjent dommerduo med flere prestisjefylte oppdrag bak seg.

Dømme med kvalitet

– Vi blir glad når vi blir nominert, men vi har også en forventning om å være med i de store mesterskapene. Vi jobber for å prestere så godt at vi blir tatt ut. Vi skal dømme hver kamp vi får med kvalitet og målet er da å være god nok til å være aktuell for de fire siste kampene gjennom prestasjon og nøytralitet. Det siste styrer vi ikke. Hvilken kamp vi eventuelt vil få avhenger også av hvordan Håndballjentene gjør det, sier Kjersti Arntsen.

I slutten av september var de på en pre-camp hvor det var fysiske tester og trening med en fysisk trener fra det internasjonale basketballforbundet. Det er et nytt samarbeid i år.

– Det er en god følelse når nominasjonen kommer og man har nådd målet vi satte oss før sesongen. Når vi får nominasjonen legger vi en plan for å være best mulig forberedt til mesterskapet. Da er det viktig å få riktig type matching utover høsten. Under pre-campen hadde vi gjennomgang av fokusområder i VM, der vi så mange videoklipp. Deretter jobber vi med dommertekniske moment og trener både fysisk og mentalt, sier Guro Røen.

I likhet med Håndballjentene gjorde de sine siste forberedelser i Møbelringen Cup.

Forskjellige oppgaver

For delegat Per Morten Sødal gjelder det å forberede seg, slik at han er godt rustet hvis det skulle dukke opp spesielle situasjoner. Nytt under VM blant annet er at laglederne nå trykker på en knapp når de vil ha time out.

Sødal kan få fire forskjellige oppgaver i kampene. Det kan være som ren dommerobservatør, ansvarlig for kamprapport, ansvarlig for tiden eller såkalt official, som har et mer overordnet ansvar.

– Jeg blir en av de dommeransvarlige i gruppe C i Oldenburg. Jeg har sett litt video av flere av dommerne jeg skal jobbe sammen med, sier han.

I Oldenburg spiller Russland, Danmark, Brasil, Montenegro, Japan og Tunisia.