God prestasjon!

Det var godt å se et Larviklag med trøkk og tæl i dag - mye satt som det skulle, men det holdt bare nesten mot Vardar.

Til tross for at Larvik en svært god førsteomgang, ledelse til pause, og en solid andreomgang, var det hjemmelaget Vardar som tok med seg poengene fra lørdagens Champions League-oppgjør.

Det var en målfattig start på kampen i Skopje, og etter tre minutter gikk Larvik for første gang opp i ledelsen på stillingen 2-1. Først tre minutter senere klarte Vardar å utlikne, og etter halvspilt førsteomgang var Larvikjentene foran 6-5.

Så fikk vi se to kjappe scoringer fra Vardar, før Kristine Breistøl satte to raske knallharde skudd rett i mål. Tre minutter før pause var Larvik foran på 10-8, men mye på grunn av manglende rutine hos Larvikjentene ble avslutningen av omgangen unødvendig jevn.

Larvik lå imidlertid foran 11-10 til pause, en liten sensasjon i seg selv!

I andre omgang var det nok Vardar som kom best i gang, da det lugget litt både framover og bakover for gjestene fra Vestfold.
Vardar straffet Larviks små feil hardt, og etter i underkant av ti minutter spilt av andre omgang var Vardar foran 15-13.

Så knekte endelig Martine Wolff på linja til Larvik koden - og satte tre kjappe scoringer på rad. Med drøyt 10 minuter igjen å spille var det uavgjort 22-22, men derfra og ut satte Vardar inn sjettegiret - et gir Larvikjentene ikke så ut til å ha.

Det ble allikevel ikke så stygge sifre som man kanskje kunne frykte, spesielt med tanke p møtet i Boligmappa Arena Larvik tidligere i høst, da Vardar vant med 12 mål.
Vardar vant til slutt 30-27 - og makedonerne virket noe rystet over Larvikjentenes innsats i kampen.

De to andre lagene i Champions League gruppe C, FTC-Rail Cargo Hungaria og Thüringer HC, møttes i Ungarn lørdag ettermiddag. Det endte med seier til hjemmelaget FTC.
Dermed ligger Larvik nederst i gruppe C med 0 poeng, Thüringer HC har to poeng, FTC 6 poeng og HC Vardar topper gruppa med 8 poeng.

Neste Champions League-kamp for Larvik er neste søndag, borte mot Thüringer HC i Nordhausen i Tyskland.

Champions League - kvinner
HC Vardar - Larvik 30-27 (11-10)
Sport Center Jane Sandanski, Skopje, Makedonia
1800 tilskuere
Larviks målscorere: Kristine Breistøl 6, Maria Hjertner 6, Mathilde Rivas Toft 4, Cassandra Tollbring 4, Martine Wolff 3, Emilie Christensen 2, Mari Finstad Bergum 1, Tonje Roth Berglie 1.
HC Vardars toppscorer: Andrea Penezic - 7
Utvisninger: HC Vardar 2x2 minutter, Larvik 2x2 minutter og ett direkte rødt kort