Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballpresident-Lio.jpg
Kåre Geir Lio.

Gledelig økning

Gledelige tall viser publikumsøkning både i hall og antallet som ser kampene på TV.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne sesongen har Eliteserien menn hatt en publikumsøkning på 24 % og Eliteserien kvinner på 18 % sammenliknet med forrige sesong.

Håndballpresident Kåre Geir Lio er naturlig nok veldig fornøyd med økningen i tallene Norsk Topphåndball nå legger frem på vegne av klubbene.

– Det er veldig gledelig, vi er mer på TV enn før og vi har mange flere flater å være på. Vi er nærmere folk, og når vi er tettere på ligger vi mer i bevisstheten. Det er utrolig morsomt at folk har lyst til å ta del i håndballopplevelsene, sier han.

En annen viktig faktor er også at klubbene jobber godt med å skape gode opplevelser for publikum. Gjennom gode arrangement, aktiviteter, publikumsengasjement og servering skaper klubbene sterkere lojalitet til sitt publikum gjennom kontakten med menneskene som kommer på kamp. Gjennom sosiale medier holder også klubbene kontakt med sine tilhengere, slik at publikum blir bedre kjent med spillerne og vet godt når kampene spilles.

– Tallene gir oss en bekreftelse på at det ikke er noe enten eller i denne sammenheng. Det er både og. Det handler om at vi er mer fremme i bevisstheten hos folk. Noen ser live, mens andre av og til velger bilde på en skjerm. Gjennom TV 2-avtalen er vi tettere på folk, der er veldig offensive på nye flater – som på Facebook. Med handballtv.com i tillegg tro jeg folk blir mer vant til håndball og kjenner personlighetene bedre, og da håndballer det på seg, sier han.

Hittil denne sesongen er tallenes klare tale for håndballen. Publikumstallene øker i hall, og samtidig har handballtv.com en økning. I Eliteserien er nå snittet på handballtv.com pr kamp 1216 unike IP-adresser, som ser 45,5 minutt pr. kamp. Veksten i antall seere er på over 28 %, og den totale seertiden har økt med 47 %.

I flere dager har toppoppgjøret i kvinnenes eliteserie lørdag mellom Storhamar og Vipers vært utsolgt.

– Det er rimelig nytt med utsolgte kamper i eliteserien, men vi har hatt flere opplevelser med utsolgte haller både for Håndballjentene og Håndballgutta i det siste, så det er strålende moro. Det er flott med Elverum også, og vi ser stadig gode tall også fra andre, for eksempel Drammen, sier Lio.

Han mener hovedoppgaven for norsk håndball er å stille seg slik at vi er en idrett folk ønsker å tilhøre i en eller annen funksjon – enten som spiller, trener, leder eller entusiastisk tilskuer. Det handler om tilhørighet og nærhet.