Festspill i Elverum

Det var ikke "Festspillene i Elverum" - men Elverums håndballgutter vartet opp med festspill!

Med storslagent forsvarsspill, Morten Nergaard supermotivert tilbake mellom stengene og fullsatt Terningen Arena ble det altså den reneste festaften da Elverum tok i mot Kadetten Schaffhausen i Champions League.

Det var riktignok gjestene fra Sveits som scoret det første målet, og det var jevnt mellom lagene de første 15 minuttene, og stillingen 5-5. Så dro hjemmelaget litt ifra og var på det meste to mål foran, før sveitserne svarte.
Elverum spilte en veldig bra førsteomgang - forsvaret satt som det skulle, og Morten Nergaard var endelig på plass igjen i mål, etter fire uker ute med prolaps i ryggen. At han har brukt de fire siste ukene på sofaen skulle man ikke tro - han spilte en av de beste kampene på lang tid.
Til pause var det Elverum som var i ledelsen med 12-9, og trener Michael Apelgren var forholdsvis fornøyd i intervju med Viasat4:
- Første omgang var ganske bra. Vi må bli litt bedre i angrep, til nå har vi kunnet stole på forsvaret og kontringer, men i andre omgang må vi finne litt bedre løsninger framover.

Andre omgang var bare 22 sekunder gammel, før Elverum satte sitt første mål. Etter seks minutter spilt hadde Kadetten Schaffhausen scoret bare ett mål i andre omgang, mens Elverum hadde fire - og var dermed seks mål foran.

Så stokket det seg litt til for Elverum - det kom tominuttere, tekniske feil og noen dårlige avgjørelser og avslutninger på rekke og rad. Men heldigvis gjorde gjestene minst like mange feil, og Elverum klarte å holde på ledelsen.

Med åtte minutter igjen kom det imidlertid tre kjappe scoringer fra Kadetten, og stillingen var 23-20 i Elverums favør. Skulle det bli en jevn og spennende avslutning?

Neida - Elverum hadde nok kontroll, og kunne til slutt juble for firemålsseier 25-21!
Elverum står dermed med 8 poeng etter sju spilte kamper, det samme som Skjern og Gorenje Velenje, som riktignok bare har seks spilte kamper.

Trener Michael Apelgren smilte stort da han ble intervjuet av Viasat4 etter kampslutt:
- I år opplever vi virkelig at motstanderne våre tar oss på alvor, og vi viser at vi er å regne med der oppe i toppen - det er morsomt! Med den rammen vi har her i Terningen, blir dette rett og slett en fantastisk kveld!

Neste Champions League-kamp for Elverum er på bortebane mot Bjarte Myrhol og Skjern Håndbold søndag 19. november.