Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20171122-Draktlansering-Stine-637x477.jpg
Kaptein Stine Bredal Oftedal i ny drakt. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Den nye drakten

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballjentene får æren av å vise frem de nye draktene når de går på banen for å møte Sør-Korea. Og heretter vil de nye draktene brukes for våre landslag. For Håndballguttas del vil første kamp i ny drakt spilles i Golden League i Frankrike 4. januar, før EM i Kroatia.

Den nye drakten spiller på helnorske tradisjoner og identitet. Designet er Marius-mønsteret, et mønster som er gjenkjennelig for de fleste nordmenn. Siden genseren ble lansert på 1950-tallet, har den vært et symbol på det norske utendørslivet. Det er et mønster med lange tradisjoner.

- Håndballjentene står også for lange tradisjoner i Norge. I førjulstiden spiller de sine mesterskap og følges via tv-skjermene i de tusen hjem. Koblingen av tradisjoner er spennende, og nettopp derfor er det ekstra morsomt at Håndballjentene og Håndballguttas nye landslagsdrakt er inspirert av Marius-genseren, sier markedssjef Rasmus Aarflot i Norges Håndballforbund.

Genseren er utviklet i samarbeid med Umbro som er NHFs draktleverandør og Rights & Brands/Bulls Licensing som forvalter rettighetene til Marius-mønsteret.

- Vi synes dette ble et godt resultat og at den nye landslagsdrakten er blitt enda norskere enn tidligere. Og det har vært en spennende prosess å være med å utvikle en helt ny drakt som selvsagt vil ha den samme gode kvaliteten som tidligere utgaver, sier salgssjef i Scantrade, Geir Nordahl.

- Vi i Marius® of Norway er stolte over at Håndballforbundet ønsker å bruke vårt mønster på sine landslagsdrakter. Vi synes at blant annet landslagenes dyktighet og sportslige innsats, representerer noe av det beste i norsk idrett i dag, de har imponert og sjarmert hele Norge. Håndball som lagidrett, representerer Norge utad i verden på beste vis. Norsk håndball er en super representant for det idrettslige som ligger i historikken om det kjente norske ikon-mønstret - som også er Norges mest strikkede mønster. Vi er stolte og heier på Håndballjentene og Håndballgutta sammen med hele det norske folket i mesterskapene som kommer, sier Vigdis Yran Dale i MARIUS(R) of Norway AS, som eier rettighetene til det kjente mønsteret.

Den nye drakten vil være til salgs for fansen i Sotra Arena i helgen eller og på NHF-shop.no.

20171122-Draktlansering-Thorir_Mia-637x477.jpg

 Drakten ble lansert i Møbelringens butikk på Sotra. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

 

20171122-Draktlansering-Camilla-637x477.jpg

Camilla Herrem hilste på fansen i den nye drakten. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud