Bodø mot Drammen

Det blir ny Norgesmester også på herresiden. Haslum tapte for Drammen, som møter Bodø i finalen.

Bodø var første lag ut til å sikre seg finalebilletter i NM onsdag kveld. Kolstad åpnet med et par kjappe scoringer, men fra 7-7 etter 14 minutter var det hjemmelaget som overtok kommandoen i Bodø. Ved sidebytte var hjemmelaget foran 16-12.

Sju minutter før slutt var Bodø kun tre mål foran på 26-23, men hadde full kontroll på kampen. De siste minuttene kunne de doble ledelsen og sikret finalebilletter med seier 31-25.

I Drammenshallen var det jevnt helt til siste slutt og et misset sjumeterkast sendte regjerende Norgesmester Haslum ut av NM.

Gjestene tok ledelsen i kampen og var noen mål foran det første kvarteret. Etter en jevnere periode var de røde foran med tre halvveis. Etter sidebytte var det spennende til aller siste slutt om hvem som skulle sikre finalebillettene. Lagene byttet på å lede og etter en periode der Haslum var foran tilrev Drammen seg initiativet.

I siste sekund fikk gjestene sjumeterkast, men etter å ha vært sikker på sine sju avslutninger tidligere i kampen, misset Thomas Kristensen og hjemmelaget kunne juble.

NM-finalene spilles i Oslo Spektrum 29. desember.