Veronica Egebakken Kristiansen satte viktige sjumeterkast mot Ungarn. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Avgjorde i sluttminuttene

Nøyaktig en uke før Håndballjentene åpner VM mot Ungarn vant Norge 29-24 over samme lag i Møbelringen Cup.

Håndballjentene terpet på forsvarsspillet foran Ungarn-kampen, men ungarerne, som trenes av danske Kim Rasmussen, hadde kontroll på kampen innledningsvis og ledet 7-3 halvveis i den første omgangen. Norge hentet inn 8-12 til 11-12 de siste minuttene inn mot pause.

Ungarerne beholdt ledelsen etter hvilen, men et kvarter før slutt kom vendepunktet. To redninger av Katrine Lunde sørget for at Norge snudde fra 17-18 til 19-18 etter scoringer av Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke midtveis i sluttomgangen.

Kim Rasmussens jenter var oppe på uavgjort så sent som fem minutter før slutt. Fem minutter før slutt ga Veronica Egebakken Kristiansen 24-23 og derfra og ut var det full fart for Norge. Fra å ligge under med fire mål vant Norge til slutt med fem mål.

– Ungarn er et bra lag. Det er bra vi fikk kjenne på de nå, en uke før VM-åpningen, sa Nora Mørk til TV 2 etter kampen.

– Vi holdt målsettingen om å ikke slippe inn mer enn 24 baklengsmål. Det er bra. Det er viktig at vi vant i dag, så vi tar med oss det inn i VM-åpningen, sier Heidi Løke til TV-kanalen.

Seieren var Håndballjentenes 24. seier på rad etter at Russland ble for sterke i OL-finalen. Sør-Korea–Russland endte med russisk seier 34-30 tidligere lørdag. Søndag avsluttes Møbelringen Cup mellom de to ubeseirede lagene.